Župne obavijesti

Danas je Cvjetnica, svetkovina kojom započinje Veliki tjedan, najsvetije vrijeme u liturgijskoj godini. Svi dani u idućem tjednu nose naziv veliki, čime se želi reći da su svi dani važni, međutim najvažnije je sveto trodnevlje: Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota, odnosno svetkovina Gospodnjeg Uskrsnuća. U ovome tjednu od svakog kršćanina se očekuje velika pobožnost i ozbiljnost.

            SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

V. utorak   u  18.30:    + Juraj Turkalj

V. srijeda   u 18.30:    + iz ob. Tonković i Krznarić

V. četvrtak  u 18.30:   MISA VEČERE GOSPODNJE (+ Mato Bičanić i + Josip Božić)

V. petak       u 18.00:  OBREDI MUKE GOSPODNJE

V. subota      u 20.00: VAZMENO BDIJENJE (+ Ivan i Mara Špehar)

USKRS         u 08.00: + Josip Kopić

 SVETE MISE U  ROKOVCIMA

USKRS        u 11.00: ZA SVE ŽUPLJANE

                     u 18.30:              + Marko i Marija Štefanac

VELIKI ČETVRTAK

Veliki četvrtak je prvi dan svetog trodnevlja. Toga dana Isus je sa svojim učenicima u Jeruzalemu slavio posljednju večeru i ustanovio sakramente Euharistije i Svećeničkog reda te nam dao zapovijed ljubavi. Svečana Misa Večere Gospodnje će biti u 18.30 u Andrijaševcima. Nakon Mise održat će se i tzv. Gecemanska ura.

Na Veliki četvrtak pa do Velike subote navečer gase se crkvena zvona. Ukoliko u te dane netko umre nema zvonjave zvona.

VELIKI PETAK

Za nas kršćane Veliki petak je dan najveće tuge, ozbiljnosti i skrušenosti. To je dan Kristove muke i smrti na križu. Zapovijedani i strogi post i nemrs. Pokušajmo toga dana doista postiti i uzdržavati se od bilo kakvih užitaka. Postiti znači uzeti hrane tek toliko da izdržimo dan. Postiti se može i od Tv- a, glazbe, alkohola, interneta i mobitela. U Andrijaševcima u 18.00 sati započinju OBREDI MUKE GOSPODNJE.

Na Veliki petak točno u 15.00 sati u vrijeme kada je Isus na križu umro imat ćemo pobožnost križnog puta uz vanjske postaje u Andrijaševcima. Ako netko u to vrijeme želi započeti molitvenu devetnicu u čast Milosrdnom Isusu može u toj pobožnosti sudjelovati u crkvi.

VELIKA SUBOTA

Velika subota je treći dan vazmenog trodnevlja. Toga dana Crkva šuti i moli i oplakuje mrtvog Isusa u grobu. Od 09.00 sati naša crkva u Andrijaševcima će biti otvorena da svatko tko želi može u tišini moli kod Isusovog groba. U 20.00 sati u Andrijaševcima započinju OBREDI VAZMENOG BDIJENJA. Za ove obrede potrebno je da svaki vjernik u ruci drži svijeću. Zato, ponesimo svijeće!

USKRS

Uskrs je prvi i najveći kršćanski blagdan. To je blagdan pobjede života nad smrću i dobra nas zlom. Svete Mise na Uskrs biti će u 08.00 u Andrijaševcima, a u 11.00 i 18.30 u Rokovcima.

BLAGOSLOV USKRSNOG JELA

Uskrsni blagoslov jela će biti na V. subotu poslijepodne u 17.00 sati u crkvi u Andrijaševcima i na Uskrs na jutarnjoj Misi u 08.00 u Andrijaševcima.

ŽUPNI URED

Župni ured radi samo u UTORAK prijepodne od 09-11 sati i u SRIJEDU poslijepodne od 16-18 sati.

PRILIKA ZA USKRSNU  ISPOVIJED

Posljednja prilika za svetu ispovijed će biti na Veliki utorak i Veliku srijedu prije večernje Mise u crkvi u Andrijaševcima.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

U velikom tjednu zajedničku pobožnost križnog puta obavit ćemo na Veliki utorak u 18.00 prije večernje Mise i na Veliki petak u 15.00 sati ispred vanjskih postaja u Andrijaševcima.

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminula i je i sahranjena naša župljanka:

ANA BIČANIĆ iz Rokovaca iz Plavog Jadrana

DAROVATELJI ZA CRKVU

OBITELJ BOŽIĆ, Rokovci                 150 kn

BIČANIĆ MARKO, Andrijaševci       50 kn


Danas je 5. korizmena nedjelja koja se u narodu naziva Gluha nedjelja.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Pon- Sub:        Korizmeni svagdani 5. tjedna

Nedjelja:          CVJETNICA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  17.30:   

Srijeda        u 18.30:      

Četvrtak      u 18.30:    

Petak           u  18.30:     

Subota        u 08.00:      

NEDJELJA u 09.00:        

                    u 11.00:     

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA u 18.30:  

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od  16-18 sati, a  PETKOM prijepodne od 09-11 sati. U UTORAK ured ne radi!

VELIKA USKRSNA ISPOVIJED

U utorak će u našoj župi će biti USKRSNA ISPOVIJED. Ispovijed započinje u našim crkvama PRIJEPODNE od 10.00 - 11.30 i POSLIJEPODNE od 15.30-17.30 . Dođimo i pomirimo se s Bogom! Sveta misa je navečer u 17.30 sati u crkvi u Rokovcima.

CVJETNICA

Iduće nedjelje crkva slavi Cvjetnicu, blagdan kojim započinje Veliki tjedan. Sjećamo se događaja kada je Isus na magarcu ušao u Jeruzalem u kojem će podnijeti svoju muku i smrt gdje ga je narod dočekao s poklicima i palminim granama u ruci. Zato je na Cvjetnicu običaj da se blagoslivljaju grančice i s njima ide u procesiji. Glavna Misa bit će u Rokovcima u  11.00 sati koju ćemo  započeti ispred crkve, gdje ćemo pored velikog križa blagosloviti grančice, a onda ćemo u ophodu ući u  crkvu. Običaj je da se za mlaslinove grančice dadne dobrovoljni prilog koji je namjenjen za Misije.

PRIKUPLJANJE HRANE ZA SIROMAŠNE

U preostalim danima korizme u župi organiziramo akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za siromašne obitelji u našoj sredini. Stoga vas pozivamo da u utorak (na veliku ispovijed) ili jedan drugi dan u idućem tjednu kao znak kršćanske ljubavi i solidarnosti doneset  nešto od prehrambenih i hihijenskih proizvoda koje možemo ostaviti pred oltar. U velikom tjednu sve prikupljeno ćemo podijeliti siromašnim obiteljima u našoj župi.

PRODAJA KOLAČA ZA DOBROTVORNE SVRHE

Udruga žena iz Rokovaca i Andrijaševaca na Cvjetnicu  prodavat će kolače po simboličnoj cijeni nakon svetih Misa ispred crkve. Od prikupljenih sredstava veći dio bit će utrošen na poklon pakete za naše stare i nemoćne koje će članovi ove udruge obići u tjednu pred Uskrs. Unaprijed svima zahvaljujemo i pozivamo da se u što većem broju pridružite ovoj akciji.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            1. i 2. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 09.00 i 10.00 sati

            PRVOPRIČESNICI u subotu u  11.00 sati

   PROBA ZA ČITAČE MUKE

Pozivamo sve čitače iz naše župe, kao i sve mlade koji su žele sudjelovati u čitanju muke po ulogama na Cvjetnicu da dođu na zajednički dogovor i probu. Proba će se održati u četvrtak  u 19.00 sati u župnoj dvorani u Rokovcima

TRAŽIMO APOSTOLE ZA VELIKI ČETRTAK

Pozivamo 12 muškaraca koji bi na Veliki Črtvrtak željeli biti Isusovi apostoli da se prijave župniku. Ova čast nije rezervirana samo za "izabrane", nego za sve dobre i pobožne muževe i mladiće.

CVIJEĆE ZA BOŽJI GROB

Svi koji želite dati novčani prilog za kupovinu  cvijeća kojim će se u Velikom tjednu  urediti  naše crkve možete to učiniti kod naših zvonara.

KRŠTENJA

Idući tjedan sveto krštenje će primiti:

VERONIKA MIRČIĆ, kći Marka i Biljane Mirčić iz Rokovaca, Bosutska 65


Danas je 4. korizmena nedjelja.

DANI U IDUĆEM TJEDNU

Petak:             Prvi petak

Nedjelja:          5. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA     

Ponedjeljak u 18.30:

Utorak        u  18.30:     

Srijeda        u 18.30:      

Četvrtak      u 18.30:    

Petak           u  18.30:     

Subota        u 08.00:      

NEDJELJA u 09.00:        

                    u 11.00:     

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 14.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            5.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            7. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

PRVI PETAK U TRAVNJU

U petak je Prvi petak u travnju, dan kada u svojoj kršćanskoj duhovnosti posebno častimo Presveto Srce Isusovo. Prije večernje Mise bit će križni put, a poslije Mise euharistijsko klanjanje. Ovoga petka neće biti prilika za sv. ispovijed zato što će par dana kasnije u župi biti velika uskrsna ispovijed.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Kao i prijašnjih godina i ove korizme u našoj  križni put ćemo obavljati utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati. Utorkom i petkom ovu pobožnost će predmoliti naša školska djeca zajedno s župnikom, a nedjeljom članovi župne zajednice.

XIV. KRIŽNI PUT ZA MLADE

U subotu, 06. travnja naša  nadbiskupija organizira XIV. križni put za mlade koji će se održati pod geslom "Što god vam rekne učinite". Ovaj križni put započet će u mjestu Sibinj, a završit će u slavonskobrodskoj župi Gospe Brze Pomoći. Na ovom susretu očekuje se nekoliko tisuća mladih iz cijele naše nadbiskupije, koji će molitvom, pjesmom i hodom  slaviti Isusa koji je za sve nas trpio i nosio teški križ. Svi mladi iz naše župe koji su se prijavili neka u subotu u  7.30 sati čekaju pred rokovačkom crkvom odakle autobus polazi. Potrebno je da se mladi lagano obuku, obuju ugodnu obuću i sa sobom ponesu malo hrane i pića da mogu okrijepiti. Povratak je iza 20.00 sati.

ČITANJE MUKE NA CVJETNICU

Uskoro se bliži Cvjetnica kojom će započeti veliki tjedan. Prema starom običaju na Cvjetnicu se pjava i čita Muka Gospodina našega Isusa Krista. Pozivamo mlade i odrasle koji lijepo čitaju i žele se uključiti u čitanje Muke, na jednoj od Misa, da se prijave u sakristiji.

TRAŽIMO APOSTOLE ZA "PRANJE NOGU"

Polako se približavamo najsvetijem tjednu u cijeloj godini. To je Veliki tjedan kada mi kršćani s posebnom pažnjom slavimo sveto Trodnevlje -V. četvrtak, V. petak i Veliku subotu. Na Veliki četvrtak Isus je s apostolima slavio posljednju večeru i oprao im je noge. Zato i mi na taj dan ponavljano ovu gestu poniznosti i služenja. Stoga pozivamo 12 muškaraca koji bi na taj dan željeli biti Isusovi apostoli da se prijave župniku. Ova čast nije rezervirana samo za "izabrane", nego za sve dobre i pobožne muževe i mladiće.

CVIJEĆE ZA BOŽJI GROB

Svi koji želite dati svoj novčani dar za kupovinu  cvijeća i ukrasa kojima će se u Velikom tjednu  urediti Božji grob i naše crkve za Uskrs možete to učiniti kod naših zvonara. Zahvaljujemo svima koji ste to već učinili!


Danas je 3. korizmena nedjelja. Prema odluci naših biskupa sva milostinja današnje nedjelje ide za pomoć Crkvi i ljudima u susjednoj Bosni i Hercegovini.

DANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO - BLAGOVIJEST

Nedjelja:          4. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Ponedjeljak u 18.30:

Utorak        u  18.30:     

Srijeda        u 18.30:      

Četvrtak      u 18.30:    

Petak           u  18.30:     

Subota        u 08.00:      

NEDJELJA u 09.00:        

                    u 11.00:     

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 10.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            6.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            8. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO - BLAGOVIJEST

U ponedjeljak Crkva slavi Blagovijest ili Navještenje Gospodinovo. To je katolička svetkovina u spomen na događaj, kada je arkanđeo Gabrijel navijestio Blaženoj Djevici Mariji, da će začeti Isusa po Duhu Svetom. Blagovijest se slavi 25. ožujka, točno 9 mjeseci prije Božića. Blagdanska sv. Misa će biti u Rokovcima u 18.30 sati.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Kao i prijašnjih godina i ove korizme u našoj  križni put ćemo obavljati utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati.

XIV. KRIŽNI PUT ZA MLADE

Naša  nadbiskupija u vrijeme korizme organizira XIV. križni put za mlade koji će se održati pod geslom "Što god vam rekne učinite". Križni put će se organizirati u subotu, 06. travnja krenut će iz mjesta Sibinj preko Gromačnika, Brodskog Varoša, Slavonskog Broda sve do slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći. Mladi koji su se prijavilili idu organiziranim prijevozom toga juta u 7.30 sati i vraćaju se navečer oko 20 sati.

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminula i je i sahranjena naša župljanka:

JOSIPA BILIĆ iz Rokovaca, St. Radića 107

USKRSNA ISPOVIJED BOLESNIKA

U četvrtak i petak svećenik će obići i posjetiti sve bolesnike, tj. stare i nemoćne osobe iz naših župa za uskrsnu ispovijed i pričest. U črtvrtak su na redu Rokovci, a u petak Andrijaševci. Pohod bolesnicima započinje od 10.00 sati pa dok bude trebalo toga dana. Sve bolesnika molimo za veliko strpljenje.

CVIJEĆE ZA BOŽJI GROB

U našoj župi je običaj da se u vrijeme korizme prikupljaju prilozi za cvijeće i ukrase kojima će se u Velikom tjednu  urediti Božji grob. Svi koji želite dati svoj prilog za cvijeće i uređenje crkve možete to učiniti kod naših zvonara. Zahvaljujemo svima koji imate osjećaj da trebate dati svoj doprinos.

DAROVATELJI ZA CRKVU

SOLGA ANA, Andrijaševci    200 kn

 

SVIM DAROVATELJIMA OD HVALA! OSTALIMA POZIV I POTICAJ!


Danas je 2. korizmena nedjelja.

DANI U IDUĆEM TJEDNU

Utorak:            SV. JOSIP, ZARUČNIK BDM

Nedjelja:    2. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA     

Utorak        u  18.30:     

Srijeda        u 18.30:      

Četvrtak      u 18.30:    

Petak           u  18.30:     

Subota        u 08.00:      

NEDJELJA u 09.00:        

                    u 11.00:     

MISNE NAKANE U ROKOVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            1. RAZREDI SREDNJE ŠKOLE u utorak u 20.00

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 14.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            5.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            7. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

SVETKOVINA SVETOG JOSIPA

U utorak, 19. ožujka Crkva slavi svetkovinu Sv. Josipa, zaručnika BDM i zemaljskog poočima Isusa Krista. Sveti Josip je zaštitnik naše domovine i našeg naroda pa se njegov blagdan posvuda svečano slavi. Sveta Misa će biti u crkvi u Andrijaševcima u 18.30 sati.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Kao i prijašnjih godina i ove korizme u našoj  križni put ćemo obavljati utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati. Utorkom i petkom ovu pobožnost će predmoliti naša školska djeca zajedno s župnikom, a nedjeljom članovi župne zajednice.

TJEDAN SOLIDARNOSTI SA CRKVOM U BIH 

Cijeli idući tjedan obilježava tzv. tjedan solidarnosti sa Crkvom u susjednoj BIH. Naši biskupi nas pozivaju da molimo za hrvate i katolike u susjednoj zemlji kojih je tamo svake godine sve manje  i čiji je položaj svakim danom  sve teži . Milostinja koju budemo prikupljali iduće nedjelje ide kao pomoć Crkvi i ljudima u BiH, pa vas molimo da ubacite koju kunu više.

XIV. KRIŽNI PUT ZA MLADE

Naša  nadbiskupija u vrijeme korizme organizira XIV. križni put za mlade koji će se održati pod geslom "Što god vam rekne učinite". Križni put će se organizirati u subotu, 06. travnja krenut će iz mjesta Sibinj preko Gromačnika, Brodskog Varoša, Slavonskog Broda sve do slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći. Mladi će pješačiti i moliti na relaciji dugoj 23 km. Svi mladi srednjoškolske dobi i stariji koji bi željeli na ovom susretu i pobožnosti sudjelovati neka ovaj tjedan prijave u sakristiju ili u župni ured.

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE CARITASA

U subotu, 23. ožujka u Vikarijatu u Osijeku održat će se korizmena duhovna obnova za djelatnike, animatore i suradnike župnih karitativnih skupina. Ako netko iz naše župe želi sudjelovati neka se što prije prijavi.

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminula je i sahranjena naša župljanka:

ROZALIJA GOMBOŠ iz Andrijaševaca,  M. Gupca 20

CVIJEĆE ZA BOŽJI GROB

U našoj župi je običaj da se u vrijeme korizme prikupljaju prilozi za cvijeće i ukrase kojima će se u Velikom tjednu  urediti Božji grob. Svi koji želite dati svoj prilog za cvijeće i uređenje crkve možete to učiniti kod naših zvonara.

 PRIJAVA BOLESNIKA ZA USKRSNU ISPOVIJED

            Molimo vas da što prije prijavite stare, bolesne i nemoćne osobe za uskrsnu ispovijed, kako bi im svećenik mogao ove korizme doći kući. Bolesnike možete prijaviti u sakristiji ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.

MONS. IVAN ČURIĆ NOVI POMOĆNI BISKUP

U prošli ponedjeljak, 11. ožujka  objavljena je vijest da je papa Franjo imenovao i našoj nadbiskupiji dao novog pomoćnog biskupa. To je mons. Ivan Čurić, dosadašnji generalni vikar naše nadbiskupije. Biskupu Ivanu čestitamo i molimo da ga Duh Sveti jača i prati u njegovoj odgovornoj službi.


Danas je 1. korizmena nedjelja.

DANI U IDUĆEM TJEDNU

Pon-Sub.:        korizmeni svagdani

Nedjelja:          2. KORIZMENA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA   

Utorak        u  18.30:     

Srijeda        u 18.30:      

Četvrtak      u 18.30:    

Petak           u  18.30:     

Subota        u 08.00:      

NEDJELJA u 09.00:        

                    u 11.00:     

MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA u 18.30:      

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

            PRVOPRIČESNICI u srijedu 10.00 sati

            KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

            6.  RAZREDI u utorak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

            8. RAZREDI u petak u 18.00 sati pobožnost Križnog puta

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Kao i prijašnjih godina i ove korizme u našoj  križni put ćemo obavljati utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati. Utorkom i petkom ovu pobožnost će predmoliti naša školska djeca zajedno s župnikom, a nedjeljom članovi župne zajednice.

XIV. KRIŽNI PUT ZA MLADE

Naša  nadbiskupija u vrijeme korizme organizira XIV. križni put za mlade koji će se održati pod geslom "Što god vam rekne učinite". Križni put će se organizirati u subotu, 06. travnja krenut će iz mjesta Sibinj preko Gromačnika, Brodskog Varoša, Slavonskog Broda sve do slavonskobrodske župe Gospe Brze Pomoći. Mladi će pješačiti i moliti na relaciji dugoj 23 km. Svi mladi srednjoškolske dobi i stariji koji bi željeli na ovom susretu i pobožnosti sudjelovati neka se što prijave u sakristiju ili u župni ured.

KRŠTENJA

Danas će  sv. krštenje primiti::

JOSIPA ZETAKOVIĆ, kći Tomislava i Ivane Zetaković  iz Rok.,  St. Rad. 54

LEON GABRILOVIĆ, sin Zorana i Monike Gabrilović iz Rok., St. Radića 98

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminul i su i sahranjeni naši župljani:

IVAN BENIĆ iz Andrijaševaca, N. Tesle 36

JANJA KUZMANOVIĆ iz Rokovaca, St. Radića 9

ANA BIČANIĆ iz Rokovaca, Vinkovačka 22

PRIJAVA BOLESNIKA ZA USKRSNU ISPOVIJED

            Molimo vas da u idućem tjednu prijavite stare, bolesne i nemoćne osobe za uskrsnu ispovijed, kako bi im svećenik mogao ove korizme doći kući. Bolesnike možete prijaviti u sakristiji ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.

DAROVATELJI

GRGIĆ ZDENKO, Rokovci    200 kn;  

NIKOLIĆ MARIJA, Rokovci   200 kn


Danas je 8. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI U  IDUĆEM TJEDNU

Srijeda:                        PEPELNICA - ČISTA SRIJEDA

Nedjelja:          1. KORIZMENA

MISE U  ANDRIJAŠEVCIMA

Utorak             u 18.30:          

Srijeda                          u 18.30:        

Četvrtak            u 18.30:        

Petak                u 18.30:         

Subota              u 08.00:        

NEDJELJA      u 09.00:         

                         u 11.00:        

             MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA      u 18.30:

      UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

1. RAZREDI SREDNJE ŠKOLE u utorak u 20.00 sati

PRVOPRIČESNICI  u srijedu u 14.00 sati

KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

OSTALE RAZREDE pozivamo na sv. Misu na Pepelnicu

       5. i 7. RAZREDI predmole križni put u petak u 18.00 sati.

1.   RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 09.00

2.   RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 10.00

ČISTA SRIJEDA - PEPELNICA

U srijedu  započinje korizma s Čistom srijedom ili Pepelnicom. Korizma je kao što znamo 40-dnevno vrijeme molitve, posta i pokore u kojoj čistimo tijelo i dušu i pripremamo se za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Na pepelnicu u srijedu je strogi POST I NEMRS. Nemrs označava uzdržavanje od mesne hrane, a post znači konzumiranje hrane u manjoj količini nego obično, tek toliko da izdržimo taj dan. Propis posta obvezuje vjernike u dobi od 18-65 godina, a propis nemrsa se odnosi na sve osobe starije od 14. godine

Također nemojmo zaboraviti da Crkva zapovijeda i nemrs u svaki korizmeni petak. Na Pepelnicu je sveta Misa u  Andrijaševcima u 18.30 i na njoj ćemo imati obred posipanja pepelom u znak naše pokore i želje za obraćenjem.

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA

Korizma je vrijeme kada mi kršćani obavljamo pobožnost križnog puta u kojoj posebno razmatramo otajstava Isusove muke, patnje i smrti. Kao i prijašnjih godina i ove korizme u našoj  križni put ćemo obavljati utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati. Utorkom i petkom ovu pobožnost će predmoliti naša školska djeca zajedno s župnikom, a nedjeljom članovi župne zajednice

KRŠTENJA

Po sakramentu sv. krštenja novi član naše zajednice danas će postati:

NORA KLISKA, kći Ivana i Martine Kliska iz Andrijaševaca,  N. Tesle 33

LUKA KUTEREOVAC, sin Ivana i Ivane Kuterovac iz Rokovaca, Pavina20

DEKANATSKI SUSRET BRAČNIH PAROVA

U utorak, 5. ožujka u 18.00 sati u Ivankovu će se održati proljetni dekanatski susret bračnih parova. Na ovaj susret pozvani su svi parovi koji žele rasti  u bračnoj ljubavi i kršćanskoj duhovnosti. Ukoliko netko iz naše župe želi sudjelovati neka se odmah  prijavi u sakristiji.

DAROVATELJI ZA CRKVU

DEJAK JOSIP, Rokovci                     50 kn


Danas je 7. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI U  IDUĆEM TJEDNU

Petak:              Prvi Petak u ožujku

Nedjelja:          8. NEDJELJA KROZ GODINU

MISE U  ROKOVCIMA

Ponedjeljak       u 18.30:

Utorak             u 18.30:          

Srijeda                          u 18.30:        

Četvrtak            u 18.30:        

Petak                u 18.30:         

Subota              u 08.00:        

NEDJELJA      u 09.00:         

                         u 11.00:        

             MISE U ANDRIJASEVCIMA

NEDJELJA      u 18.30:         

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete imat će sljedeće skupine:

PRVOPRIČESNICI  u srijedu u 10.00 sati

8. RAZREDI u srijedu u 15.00 sati

KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

4. RAZREDI u četvrtak u 14.00 sati

6. RAZREDI u četvrtak u 15.00 sati

DEKANATSKI SUSRET ČLANOVA ODBORA ZA NAVIJEŠTANJE ŽPV-a 

U četvrtak u 19.00 Župi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima održat će se dekanatski susret svećenika i članova odbora za naviještanje Župnog pastoralnog vijeća. Molimo sve članove ovog odbora da se odazovu na ovaj susret, jer naša Nadbiskupija od svih župnih susradnika traži da susdjeluju na ovakvim formativnim i edukacijskim programima. O ovom susretu svi pozvani će dobiti i pisanu obavijest.

PRVI PETAK U OŽUJKU

U petak je Prvi petak u ožujku dan kada u svojoj kršćanskoj duhovnosti posebno častimo Presveto Srce Isusovo. Prije večernje Mise će biti prilika za sakrament pomirenja, a poslije Mise euharistijko klanjanje

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan preminula je naša župljanka:

KATA HODAK iz Rokovaca, Stjepana Radića 118

DAROVATELJI ZA CRKVU

MARINIĆ LUKA, Rokovci                            2.400 kn

POSAVČIĆ ANTUN, Andrijaševci                    200 kn

POPRAVLJENE ORGULJE U ROKOVCIMA

Nakon 5 mjeseca strpljivog i predanog  rada prošli tjedan su u potpunosti popravljene i osposobljene orgulje u našoj crkvi u Rokovcima. Ovaj posao popravka bio je vrlo težak i zahtjevan jer su se orgulje morale rastaviti u najsitnije dijelove i na njima izmjeniti i rekonstruirati sve što je tijekom 115 godina na njima strunilo i dotrajalo. Ove orgulje u našu crkvu su postavljene 1903. godine i od tada na njima nisu rađeni nikakvi veliki zahvati  i zato nas ne smije čuditi da orgulje desetljećima nisu svirale zato što nisu bile održavane, a riječ je  vrlo osjetljivom instrumentu koji zahtjeva konstantnu brigu i servis. One su sada u funkciji i na tome zahvaljujemo dvojici starih majstora gospodi Peri i Franji Moric iz Ilače koji su puno ljubavi i brižnosti orguljama vratili život i dušu, a vjerujemo i prekrasan zvuk.

Zanat popravka orgulja je vrlo rijedak zanat i jako je teško naći ljude koji se ovim poslom bave. Svega nekoliko pravih majstora ima u RH, a puno više u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj gdje se to zanimanje cijeni i njeguje. Naša je sreća što smo naišli na braću Moric iz Ilače, jer da smo zvali bilo koga drugoga troškovi popravka orgulja bi bili daleko veći nego što jesu. Ukupna cijena popravka orgulja je bila oko 45.000 kn što je župa izvođačima prošli tjedan isplatila.

Na kraju zahvaljujemo, majstorima, braći Moric na dobro odrađenom poslu i nadamo se da će nam orgulje dobro svirati, a svirat će ukoliko se bude nastavilo s redovitom održavanjem. Zahvaljujemo i svim župljanima koji su dali svoj novčani dar za ovu plemenitu investiciju, a takvih je bio lijepi broj.

AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

U četvrtak, 28. veljače 2019. od 17-19 sati u prostorima osnovne škole u Andrijaševcima provest će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi.  Hrvatski Crveni križ poziva sve stare i nove darovatelje da se odazovu na ovu humanu akciju kojom se spašavaju ljudski životi.


Danas je 6. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI I BLAGDANI U  IDUĆEM TJEDNU

Srijeda:                        Sv. mučenici Osijeka i Panonije

Četvrtak:         Sv. Petar Damiani, b. i n.

Petak:              KATEDRA SV. PETRA, AP.

Subota:                        Sv. Polikarp, b. i mč.

Nedjelja:          7. NEDJELJA KROZ GODINU

MISE U  ANDRIJAŠEVCIMA

Utorak             u 18.30:          

Srijeda                          u 18.30:        

Četvrtak            u 18.30:        

Petak                u 18.30:         

Subota              u 08.00:        

NEDJELJA      u 09.00:         

                         u 11.00:        

             MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA      u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete će imati slijedeće skupine:

1. RAZREDI SREDNJE ŠKOLE u utorak u 20.00 sati

PRVOPRIČESNICI  u srijedu u 14.00 sati

7. RAZREDI u srijedu u 15.00 sati

KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

5. RAZREDI u četvrtak u 15.00 sati

KRŠTENJA

Po sakramentu sv. krštenja novi član naše zajednice danas će postati:

ANTE KRZNARIĆ, sin Ivana i Ivane Krznarić iz Rokovaca, Stj. Radića 29

NAŠI POKOJNI

Prošli tjedan umrla je i sahranjenja naša župljanka:

MARIJA BRUNDULA iz Rokovaca, Vinkovačka 53

DAROVATELJI ZA CRKVU

KLIŠANIĆ FRANJO, Rokovci          225kn

PEMPER KATARINA, Rokovci         200 kn

PERKOVIĆ LJUBICA, Andrijaševci  200 kn

OBITELJ BOŽIĆ, Rokovci              125 kn

SERTIĆ MARIJA, Rokovci              100 kn

MARIĆ VLADO, Rokovci                100 kn

KARLOVIĆ DRAGICA, Rokovci       100 kn

PAZMAN ANTE, Rokovci                  50 kn

ZAHVALA

Zahvaljujemo gospodinu Stjepanu Bičaniću, stolaru iz Andrijaševaca što je izradio i našim župama poklonio dva nova sprovodna križa koja ćemo od sada koristiti na našim grobljima za vrijeme sprovodnih slavlja. Riječ je o velikim drvenim križevima na koja se prema mjesnom običaju stavljaju šokački peškiri i koji se nose na čelu spovodne povorke, a kojeg svećenik spušta u grob, dodiruje lijes pokojnika uz riječi: "Križ Kristov neka te sačuva za život  vječni!"


Danas je 5. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI U  IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    GOSPA LURDSKA

Četvrtak:         Sv. Valentin, prez. i mč.

Nedjelja:          6. nedjelja kroz godinu

MISE U  ROKOVCIMA

Ponedjeljak       u 18.00:

Utorak              u 18.30:          

Srijeda              u 18.30:        

Četvrtak            u 18.30:        

Petak                u 18.30:         

Subota              u 08.00:        

NEDJELJA          u 09.00:         

                         u 11.00:        

             MISE U ANDRIJASEVCIMA

NEDJELJA      u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

GOSPA LURDSKA I DAN BOLESNIKA 

Svake godine  11. veljače Crkva slavi blagdan Gospe Lurdske i prisjeća se čudesnog ukazanja BD Marije maloj djevojčici Bernardici koji se zbio u Lurdu davne 1858. I mi ćemo ovaj blagdan svečano poslaviti sutra, u ponedjeljak na večernjoj svetoj Misi u 18.00. Zato sve vas koji ćete doći na večernju Misu molimo da sa sobom ponesete svijeće koje će nam trebati za marijansku pobožnost i procesiju koju ćemo imati nakon večernje sv. Mise.

Na Gospu Lurdsku Crkva slavi i Svjetski dan bolesnika pa vas sve pozivamo da ovih dana posebnu pažnju posvetite nekoj bolesnoj, staroj i nemoćnoj osobi  u svojoj okolini.

ŽUPNA KATEHEZA 

Idući tjedan župnu katehezu i susrete imat će sljedeće skupine:

PRVOPRIČESNICI  u srijedu u 10.00 sati

8. RAZREDI u srijedu u 15.00 sati

KRIZMANICI u srijedu u 20.00 sati

4. RAZREDI u četvrtak u 14.00 sati

6. RAZREDI u četvrtak u 15.00 sati

SASTANAK ŽUPNOG EKONOMSKOG VIJEĆA 

U četvrtak u 19.30 u župnoj kući u Rokovcima održat će se susret župnika i članova župnog ekonomskog vijeća. Župno ekonomsko vijeće je tijelo suodgovornosti koji svojim savjetom pomaže župniku u materijalnom vođenju župe. Na ovom susretu župnik će izvjestiti vjećnike kako je župa materijalno poslovala u protekloj godini i pozvati ih da potpišu završno financijsko izvješće za 2018. godinu, koje ćemo onda poslati našoj Nadbiskupiji na uvid. Pozivamo sve članove ŽEV da se u četvrtak odazovu na ovaj susret.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK 

U župi Sv. Vinka Pallottija prošli tjedan je započeo novi ciklus tečaja priprave za brak. Predavanja se održavaju kroz tri četvrtka i petka u mjesecu veljači, 7. i 8., 14. i 15., i 21. i 22. s početkom u 20.00 sati. Zaručnici koji planiraju uskoro slopiti crkvenu ženidbu dužni su sudjelovati na ovom tečaju. Sljedeći tečaj bit će tek u svibnju.