Župne obavijesti

Misne nakane

ŽUPNE OBAVIJESTI:

·         Još jednom želim zahvaliti svima vama koji ste se u lijepom broju odazvali i na spasenje svoje duše sudjelovali u korizmenoj duhovnoj obnovi.

·        Zahvaljujem i našim župljanima koji su se sami organizirali i prukupili sredstva za nabavku kipa sv. Josipa koji je koštao 4.000,00 kn. Tako ste svojom ljubavlju i solidarnošću omogućili da i u Andrijaševcima imamo veliki i lijepi kip sv. Josipa. Neka Gospodin uzvrati stostruko!

·        Do utorka vas pozivam da prijavite svoje starije i nemoćne za uskrsnu ispovijed koja će biti u srijedu 9. ožujka od 8:30 sati, a počinjemo s Andrijaševcima! Svi koji su se prijavili neka slobodno doručkuju, uzimaju svoje terapije jer ne znam kada ću doći kod koga, tako da ne bi netko cijeli dan bio gladan. Kad se ispovijeda ovoliki broj vjernika teško je održati pričesni post!

·        U četvrtak je dekanatski susret bračnih parova u Vikovcima, pa pozivam bračne parove iz naše župe koji žele sudjelovati na ovom susretu da se do srijede prijave u našem župnom uredu! Zbog ovog susreta u četvrtak će u našoj župi biti misa ujutro u 8 sati!

·        U četvrtak započinje i naša ovogodišnja devetnica u čast sv. Josipu, pa vas pozivam da nam se pridružite svakog dana na pobožnosti od 18 sati, a poslije svetoj misi.

·        U petak 11. ožujka u našoj župi biti će velika usrksna ispovijed! Prijepodne od 10 sati, a poslijepodne od 15:30 sati! Kao i prijašnjih godina molim vas da dođete na vrijeme, čim više ne bude nikoga za ispovijed svećenici odlaze svojim kućama. Jednako tako vas molim da toga dana donesete hranu koja je preostala od korizmenog posta koju ćemo pred Uskrs podijeliti obiteljima u potrebi u našim dvjema župama. Koji ne prikupljate hranu kao i prijašnjih godina moći ćete ostaviti svoj drar u novcu u za to predviđenu košaru. Ove godine u samostanu sv. Antuna biti će ispovijed samo jedan dan, tako da se i tamo ne nadate ispovijedati u zadnji tren!

·        Na dan velike ispovijedi nakon poslijepodnevnog ispovijedanja biti će sveta misa oko 17 sati u Rokovcima!

·         Raspored ispovijedanja po župama možete pronaći na našoj web stranici tako da možete i negdje drugdje doći ako vam odgovara.

·         Nastavljamo s pobožnošću križnog puta u korizmi utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati! Dođite!

·         Susret mladih je srijedom u 20:30 u župnoj kući. Pozivamo sve zainteresirane mlade da nam se pridruže.

·         Od ovog tjedna pa do početka travnja neće biti župnog vjeronauka, jer počinjemo sa ispovijedima! To ne znači da djeca ne trebaju dolaziti na mise redovito i kad nema vjeronauka! 

Misne nakane

·        Današnja nedjelja jedanaestu godinu za redom u Crkvi u Hrvata je NEDJELJA ZAJEDNIŠTVA I SOLIDARNOSTI SA CRKVOM I HRVATIMA U BOSNI I HERCEGOVINI! Kao i prijašnjih godina svoje zajedništvo i ljubav izražavamo svojim mislima i molitvama za našu braću u Bosni, a nakon svetih misa kao i prijašnjih godina prikupljati ćemo Vaš dar za Crkvu u BiH. Naglašavam kako se od ovih sredstava svake godine preko biskupijskih Caritasa u BiH  izgrađuje infrastruktura i drugi projekti kojima se želi u sredinama gdje su katolici u manjini omogućiti kvalitetniji život i djelovanje kako bi Hrvati u Bosni kao domicilni narod ostali i dalje, te ne bi morali bježati iz svoje domovine. Stoga vam unaprijed zahvaljujem za svaki i najmanji dar. 

·        Danas su zbog duhovne obnove u našoj župi kako smo i prošle nedjelje oglasili samo dvije svete mise, jutarnja i večernja.

·        Kod večernje mise započinjemo s korizmenom duhovnom obnovom koju će voditi vlč. Damir Ocvirk iz Zagreba. Pozivam vas da nam ovih dani budu dani obnove, čišćenja duše i povratka Bogu. Svakog dana od 17:30 imati ćete priliku za svetu ispovijed, pa dođite i izmirite se sa svojim Bogom. Svi ste pozvani, a pozovite i jedni druge kako bi nas što više sudjelovalo u ovoj korizmenoj duhovnoj obnovi.

·        Od ovog tjedna u župnom uredu, osobno ili telefonom, a i u našim sakristijama možete prijaviti svoje starije, bolesne i nemoćne za ispovijed po obiteljima koja će biti 9. ožujka. Ima dosta starijih i nemoćnih koji se ne ispovijedaju niti za Božić i Uskrs premda imaju priliku. Budući da nam gotovo pola župljana umire neizmireno s dragim Bogm, razmišljali smo kako ih potaknuti na sakramente. Tako smo odlučili članovi ŽPV-a i župnik kako  ubuduće svima koji umru neispovijeđeni nećemo služiti sprovodnu svetu misu nakon sprovoda! Nadam se da će ovo biti poticaj onima kojima je stalo do vjere i naših svetinja da se preispitaju i da za života učine ono što su dužni učiniti, a to je pokajati se i izmiriti sa svojim Bogom. Ako to ne žele za života, nakon smrti ništa im neće pomoći niti vrijediti da služimo mise za njih!

·        Nastavljamo s pobožnošću križnog puta u korizmi utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati! Dođite!

·        Susret mladih je srijedom u 20:30 u župnoj kući. Pozivamo sve zainteresirane mlade da nam se pridruže.

·        Jednako tako podsjećam kako je 11. Nadbiskupijski križni put za mlade 12. ožujka na relaciji Belišće – Beli Manastir. Prijave za ovaj križni put primaju se još do utorka!

·        Podsjećam vas da hranu koja pretekne od posta i odricanja odlažemo na stranu do uskrsne ispovijedi kada ćemo je prikupiti kako bi smo i ovog Uskrsa podijelili onima najpotrebnijima pakete s hranom. 

·        U subotu nastavljamo s ispitom krizmanika prema rasporedu kojeg možete pronaći na našoj web stranici župe!

·        U subotu će sveta misa biti navečer u 19 sati!

·        Najavljujem uskrsnu ispovijed u našoj župi za petak 11. ožujka.!!!

Misne nakane

·         Danas se radujemo dolasku našeg nadbiskupa mons. Đure Hranića koji će kod župne mise krstiti šesto dijete Marinka i Kristine Dekanić malog Adama. Ovim činom naš nadbiskup odražava stav Crkve koja ne samo da potiče otvorenost životu nega ga i podržava i prati. Živimo u vremenu kada se i oni koji se vjernicima nazivaju čude i snebivaju na temu trećeg djeteta i kad mnogi ne samo da ne žele nego se i praktično i javno zauzimaju protiv obitelji s više djece. Upravo zato još više prepoznajemo važnost javne riječi i svjedočanstva kako je otvorenost životu presudna ne samo za opstanak našeg hrvatskog naroda, nego i za opstanak Svete Ckrve. Jer nije moguće biti katolik a ne biti otovren životu! Živio nam mali Adam, a Gospod neka i drugim katoličkim obiteljima podari otovorenosti prema životu!

·         Na izlazu iz crkve uz župni listić danas vas pozivam da si uzmete Korizmenu poslanicu naših slavonskih biksupa. Osobito vas pozivam da je ponesete onima starima i nemoćnima kako bi do sviju došao glas naših pastira. Preporučam da je proučite i o njoj promislite, te svi zajedno doprinesemo da u ovim našim krajevima Svjetlo Evanđelja snažnije zasja.

·         Nastavljamo s pobožnošću križnog puta u korizmi utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati! Dođite!

·         Od ovog tjedna susret mladih neće više biti utorkom već srijedom u 20:30 u župnoj kući. Pozivamo sve zainteresirane mlade da nam se pridruže.

·         Jednako tako podsjećam kako je 11. Nadbiskupijski križni put za mlade 12. ožujka na relaciji Belišće – Beli Manastir. Svi zainteresirani mladi za ovaj susret mogu se prijaviti tijekom susreta za mlade srijedom u 20:30 u župnoj kući!

·         Iduće nedjelje zbog naše redovite već najavljene korizmene duhovne obnove biti će samo dvije svete mise i to ujutro i navečer. Trodnevna duhovna obnova koju kako smo najavili vodi vlč. Damir Ocvirk, župnik župe sv. Josipa iz Zagreba, počinje u nedjelju s večernjom misom, a završava u utorak sa s večernjom misom. Pozivam vas da se tih dana odazovete te po sakramentima pomirenja i euharistije vratimo se svome Bogu. Pozovite i jedni druge animirajte na ovaj duhovni događaj u našoj župi.

Najavljujemo i pozivamo zainteresirane mlade za Svjetski susret mladih koji će se ove godine održati u Krakowu u Poljskoj od 18- do 25. srpnja. Na ovaj susret odlazak organizira naša Nadbiskupija, a prijave se vrše u župnim uredima do konca veljače. Cijena prijevoza i boravka u Poljskoj je 2.500,00 kn.

·         Pozivam vas da s početkom korizme hranu koja pretekne od posta i odricanja odlažemo na stranu do uskrsne ispovijedi kada ćemo je prikupiti kako bi smo i ovog Uskrsa podijelili onima najpotrebnijima pakete s hranom. 

·         U subotu nastavljamo s ispitom krizmanika prema rasporedu kojeg možete pronaći na našoj web stranici župe!

Misne nakane

·         U srijedu na Pepelnicu misom i obredom pepeljenja vjernici rimokatolici zapčeli su sveto vrijeme Korizme kao vrijeme priprave za svetkovinu Isusova Uskrsnuća. Za sve vas koji ste preskočili ovaj važan trenutak u litrurgijskom i crkvenom životu a želite se pridružiti korizmenom hodu Crkve, podsjećam kako je Korizma vrijeme intenzivnije molitve, posta i djela milosrđa. Vrijeme povratka Bogu u Crkvi po svetim sakramentima, osobito ispovijedi i euharistije. Stoga ne odlažimo svoje spasenje! Nitko nema jamstva da će dočekati sutra i zato ozbiljno shvatimo korizmeni poziv: sad je vrijeme milosno, sad su dani spasa!

·         U ovom tjednu su proljeten kvatre kojima u zajedništvu s čitavom Crkvom molimo, postimo i činimo djela milosrđa na nakanu pokore i obraćenja unutar Crkve, a onda po nama i izvan Crkve.

U korizmi u našoj župi biti će pobožnost križnog puta utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati! Dođite!

·         Zahvaljujem vjernicima koji su sudjelovali u našim devetnicama Gospi Lurdskoj i bl. Alojziju Stepincu. Jednako tako zahvaljujem onim dušama koje su na blagdan Gosple Lurdske ispunile zavjet naših strih i sudjelovali u procesiji s likom BDM ulicama Rokovaca. Gospodin koji ljubi vesela darivatelja, neka uzvrati svakom po njegovolj ljubavi i daru!

·         Sutra u 19:30 sati u župnoj kući biti će sastanak ŽPV - a i ŽEV- a! Molim članove naših župnih vijeća da svi sudjeluju u ovom sastanku!

·         Utorkom je redoviti susret ministranata nakon svete mise i susret mladih u 20:30 u župnoj kući. Pozivamo sve zainteresirane mlade da nam se pridruže.

·         Iduće nedjelje župnu misu u 10:30 sati predvoditi će naš nadbiskup mons. Đuro Hranić i krstiti će šesto dijete Marinka i Kristine Dekanić. Pozivam vas da se odazovete i sudjelujete u ovom lijepom slavlju naše župe!

·         Najavljujemo 11. Nadbiskupijski križni put za mlade 12. ožujka na relaciji Belišće – Beli Manastir. Svi zainteresirani mladi za ovaj susret mogu se prijaviti tijekom susreta za mlade utorkom u 20:30 u župnoj kući!

·         Najavljujem i seminar za voditelje KUD-ova u Đakovu 20. veljače. Tema ovogodišnjeg seminara je Folklorna društva i očuvanje običaja. Ako ima zainteresiranih članova našeg mjesnog KUD-a ili i nekih drugih vjernika za ovaj seminar kojeg organizira naša Nadbiskupija, molim da se prijavite u našem župnom uredu do četvrka 18. 2. 2016.!

·         Najavljujemo i pozivamo zainteresirane mlade za Svjetski susret mladih koji će se ove godine održati u Krakowu u Poljskoj od 18- do 25. srpnja. Na ovaj susret odlazak organizira naša Nadbiskupija, a prijave se vrše u župnim uredima do konca veljače. Cijena prijevoza i boravka u Poljskoj je 2.500,00 kn.

·         Pozivam vas da s početkom korizme hranu koja pretekne od posta i odricanja odlažemo na stranu do uskrsne ispovijedi kada ćemo je prikupiti kako bi smo i ovog Uskrsa podijelili onima najpotrebnijima pakete s hranom. 

·         Podsjećam na duhovnu obnovu u Korizmi koja će započeti na treću korizmenu nedjelju navečer 28. 2. i završiti u utorak 1. ožujka. Ove godine trodnevnu korizmenu duhovnu obnovu voditi će vlč. Damir Ocvirk, župnik župe sv. Josipa na Trešnjevci jedne od najpoznatijih i najaktivnijih župa grada Zagreba.

·         U subotu nastavljamo s ispitom krizmanika prema rasporedu kojeg možete pronaći na našoj web stranici župe!

Misne nakane

Nastavljamo naše dvije isprepletene devetnice bl. Alojziju Stepincu i Gospi Lurdskoj. 
• U utorak nakon večernje mise biti će susret ministranata, a u 20:30 u župnoj kući susret mladih!
• U srijedu je Pepelnica – Čista srijeda i ujedno ove godine i blagdan bl. Alojzija Stepinca. Budući da nam gospodin nadbiskup dolazi 21. veljače u posjet župi blagoslov novonabavljene slike ostaviti ćemo njemu da on blagoslovi. 
• Pepelnica je početak svetog Korizmenog vremena i ZAPOVIJEDANI POST I NEMRS. To znači da su svi rimokatolici obvezni toga dana nemrsiti (ne jesti namirnice mesnog porijekla), one od 14 – 65 obvezuje i zapovijed posta, što znači uzdržavanje od hrane. 
• U srijedu će umjesto krunice u 18:00 sati biti križni put, a u misi će biti i obred pepeljenja!
• U sveto korizmenom vremenu križni put u našoj župi biti će utorkom, petkom i nedjeljom u 18 sati!
• U četvrtak je blagdan Gospe Lurdske, pa ćemo po završetku devetnice kao i prijašnjih godina nakon pobožnosti a prije svete mise učiniti zavjetnu procesiju naših starih. Pozivam vas da se odazovete i tako očuvamo pobožnost i vjerničke običaje naših starih. 
• Budući da počinjemo s pobožnosti križnog puta više nećemo imati mise u Dvorani Majstorskog društva, već u crkvi, a idući tjedan je red na Rokovce. 
• U subotu izvanredno zbog župnikove spriječenosti neće biti ispita krizmanika pa se onaj već poznati raspored pomiče samo za jednu subotu unaprijed.
• Molim sve koji se kane vjenčati u ovoj godini ako već nisu da u našem župnom uredu prijave  termin svoga vjenčanja kako bi mogli na vrijeme organizirati sve potrebno. Tragično je da se sale za svatove najmanje godinu dana prije rezerviraju, kupe se svinje i pilići, sve se na vrijeme pripremi, a onda kao najzadnje i valjda najnevažnije dolaze zaručnici u župni ured. Volio bih i molio da se s takvom praksom prestane i da prije svega zaručnici dogovore vjenčanje u svojoj župi kao najvažniju stvar, a sve ostalo poslije toga.  

• Prošli tjedan započeo je Tečaj priprave za brak koji je obvezan za sklapanje katoličke ženidbe pa podsjećam zaručnike, a ostale termine u ovoj godini možete naći na našoj web stranici. 
• Podsjećam kako u našem župnom uredu kroz čitavu godinu možete naći veliki izbor molitvenika, Biblija, krunica, križeva, tamjana i ostalih nabožnih predmeta, a imamo i još desetak kalendara dvanaestlisnih. 
• Najavljujem duhovnu obnovu u Korizmi koja će započeti na treću korizmenu nedjelju navečer 28. 2. i završiti u utorak 1. ožujka. Ove godine trodnevnu korizmenu duhovnu obnovu voditi će vlč. Damir Ocvirk, župnik župe sv. Josipa na Trešnjevci jedne od najpoznatijih i najaktivnijih župa grada Zagreba.

Misne nakane

·        Danas se od svoje ministrantske službe opraštaju naše djevojke ministrantice, koje su posljednjih desetak godina služile Gospodnjem oltaru. Prilika je to da im se zahvalimo za njihovo služenje ne samo Gospodinu nego i našoj župnoj zajednici kroz službu ministranata. Kao mali znak pažnje i uspomenu na ovo blagoslovljeno razdoblje njihova djetinjstva i rane mladosti uručujem im svakoj osobno uspomenu i jedan mali dar – Biblije – da bi sada na drugi način, isčitavajući i prenoseći u svoj život i dalje mogle biti službenice Riječi.

·        Od ove godine imamo i najministranta to je u 2015. bio Mihael Ostojić koji je 269 puta ministrirao, pa i njemu uručujemo zahvalnicu i dar.  

·        Odvaj tjedan je u Zagrebu svećenički tjedan pa neće biti svetih misa u u četvrtak i petak!

·        Ako ima još koja obitelj da želi primiti svećenika na blagoslov, slobodno se obratite osobno ili telefonom u naš župni ured.

·        Od iduće nedjelje ponovno nastavljamo redoviti raspored svetih misa nedjeljom u 8, 10:30 i 18:30 sati.

Misne nakane

·        Od ovog tjedna započinjemo nakon zimske pauze s redovitim župnim vjeronaukom po ustaljenom rasporedu. Podsjećam kako je župni vjeronauk OBVEZAN za svu katoličku djecu, pa molim roditelje da vode brigu o kršćanskom odgoju svoje djece, kako su se obvezali na njihovom krštenju. Ponovno podsjećam i napominjem kako nije moguće prijaviti djecu za krizmu ako nisu sve godine osnovne škole dolazili na vjeronauk!

·        Od sutra započinjemo devetnicu bl. Alojziju Stepincu, a od utorka i Gospi Lurdskoj. Ove godine povezati ćemo ove dvije devetnice i obaviti pobožnosti, a na kraju devetnice, na sam blagdan bl. Alojzija Stepinca imati ćemo svečani blagoslov novo nabavljenog njegova lika u crkvi u Rokovcima. Svako večer od 18 sati biti će prilika za svetu ispovijed. Pozivam Vas da nam ove dvije iprepletene devetnice budu prilika za duhovnu obnovu, ispovijed i razmišljanje nad Riječju Božjom.

·        U utorak na Svijećnicu ponesite svijeće za  blagoslov.

·        U srijedu na blaganan sv. Blaža nakon svete mise biti će drevni obred blagoslova grala!

·        U utorak i srijedu će misa biti u Andrijaševcima u crkvi, a u ostale dane u Dvorani majstorskog društva.

·        Ovaj tjedan je i prvi petak u mjesecu pa će naše redovito cijelonoćno klanjanje biti  u petak u Dvorani Majstorskog društva. Od danas se u našoj sakristiji možete prijaviti za dežurstvo pred Presvetim.

·        Od ovog tjedna započinjemo s ispitivanjem krizmanika u župnoj kući svake subote od 16 sati. Raspored ispitivanja mogu krizmanici pronaći na našoj web stranici župe. Molim da se svi drže rasporeda, a na ispit je potrebno da krizmanici dođu s roditeljima kao i prijašnjih godina!!

·        U subotu u 19:30 sati biti će vjeronauk za 1. razred srednje škole u Rokovcima!


Misne nakane

·        Ovaj vikend u našoj župi imamo goste, župljane župe sv. Antuna iz Tučepa, predvođene njihovim župnikom fra Nediljkom Šabićem. Pozdravljamo ih od srca i radujemo se njihovom dolaksu i zajedništvu. Osobito još jednom želim zahvaliti svima koji su se uključili u doček i smještaj naših gostiju. Našoj Općini, KUD-u, Ribičima, Lovcima, Pekarni Genci za darovani kruh, Milanu Bariću, domaćicama kao i svim obiteljima koje su primile i smjestile naše goste.

·        Jučer je župnik s Božjom pomoći nakon dvadeset i jednog dana završio ovogodišnji blagoslov obitelji. Tijekom tih 21 dan obišao sam u Andrijaševcima od 629 obitelji 550 obitelji, što je za 46 više nego prošle godine. A u Rokovcima od 662 obitelji 574 obitelji što je za 53 više nego prošle godine. Želim svima zahvaliti na lijepom prijemu, ugodinim susretima i zajedništvu molitve kojim ste i ove godine posvjedočili svoju privrženost i zajedništvo s Kristovom Crkvom. Neka nam ovaj blagoslov i zajednička molitva bude na pomoć i zalogom svakog dobra u 2016. Zahvaljujem vam i za dar kojega ste darovali za vašu župu tom prigodom, a koijm ćemo i ove godine podmiriti svoje obveze prema našoj Nadbiskupiji, a sve što preostane ostat će u župnoj blagajni. Želim zahvaliti i našim ministrantima koji su revno i neumorno sudjelovali i pomagali kod blagoslova. Ali i najaviti kako će od iduće godine uz ministrante uz župnika ići na blagoslov i odrasli predstavnici župnih vijeća ili pojedinih skupina iz župe. I ove godine bilo je obitelji koje nisu primile svećenika, a smatraju se katolicima. Stoga želim naglasiti kako najniži stupanj pripadnosti župnoj zajednici uključuje i susret sa svećenikom na blagoslovu obitelji, jer je to na žalost mnogima i jedini susret sa župnikom i župom ako nema rođenja, vjenčanja ili smrti u tim obiteljima. Osobito želim zahvaliti i istaknuti kako je i ove godine bilo obitelji, gdje su mješani brakovi katolika i pripadnika istočne pravoslavne Crkve, a koji redovito primaju župnika u svoj dom i zajedno s njim mole. Zahvaljujem i našem mjesnom pekaru gosp. Genciju, koji premda islamske vjere, u svojoj pekari u kojoj se peče kruh za oba naša sela ove godine primio je svećenika i njegov blagoslov. 

·        Odvaj tjedan neće biti svetih misa u radne dane osim u subotu navečer!

·        Koji niste a trebate u našim sakristijama kao i u župnom uredu još uvijek možete nabaviti katoličkih kalendara.

·        Ako netko želi u našem župnom uredu može nabaviti drugi broj našeg Godišnjaka.

·        Od ovog tjedna župni ured radi po uobičajenom rasporedu, dakle samo prijepodne, a za sve izvan radnog vremena dogovorite termin telefonom.

Misne nakane

   Današnjom nedjeljom završava božićno vrijeme, a već iduća nedjelja je 2. kroz godinu kada nastavljamo s prvim dijelom tzv. vremena kroz godinu.
•       U prošli utorak smo posvetili vodu i podsjećam sve vas da kroz čitavu godinu možete uzeti svete vode u našim objema sakristijama.
•       Koji niste a trebate u našim sakristijama kao i u župnom uredu možete nabaviti katoličkih kalendara.
•       Nastavljamo po rasporedu s blagoslovom obitelji u našoj župi.
•       U petak je izišao iz tiska drugi broj našeg Godišnjaka, pa zahvaljujem našim ministrantima i mladima koji su to odmah toga dana podijelili u čitavim  Andrijaševcima i Vinkovačkoj ulici. Pozivam vas da ga pročitate, pogledate sve što smo vam pripremili, sačuvate ga, ali i kad nekud idete ponesete kao dar i svjedočanstvo o duhovnom životu naših dviju župa. Osobito vas pozivam da proučite Bonton o vladanju u crkvi, a ako se potkrala pokoja tiskarska greška, molim vas da budete milosrdni i da se ne ljutite. Osobito ističem da su podatci o luknu upisani do 15. prosinca jer je nakon toga Godišnjak išao u tisak, pa da se ne srdite. Važno je da znate  Vi, dragi Bog i župnik što je točno i istina.
•       Kroz tjedan će i ovaj tjedan svete mise zbog hladnoće osim u petak biti u Dvorani Majstorskog društva u Rokovcima.
•       Idući vikend, točnije u petak našoj župi u posjet dolazi župnik i župljani župe sv. Antuna iz Tučepa sa jednim autobusom. Zahvaljujem unaprijed svima koji su se uključili u njihov smještaj i organizaciju dočeka i svega potrebnoga da se pokažemo kao što i inače jesmo dobrim domaćinima. Posebno zahvaljujem obiteljima koje će ugostiti naše goste, zatim našoj Općini na čelu s gosp. načelnikom Damirom, Ribičima koji su nam dali na upotrebu Ribički dom na čelu s gosp. Zlatkom Kobaševićem, KUD-u na čelu s gosp. Darkom Kulovnjakom koji su se priključili u dočeku, Našem Lovačkom društvu a osobito gosp. Milanu Bićaniću koji će darovati divljači za večeru, našem mjesnom tamburaškom sastavu Quercus bez kojih sve ovo bi bilo kao supa bez rezanaca,  našem mjesnom pekaru Genciju koji će nam darovati kruh za ove dane, a i našim gospođama Janji i Kati, te bračnom paru Sabadoš koji će pokazati naše slavonske kulinarske sposobnosti, kao i svima drugima koje nisam po imenu naveo. Neka i ovaj posjet bude prilika za upoznavanje, stvaranje novih prijateljstava i otvaranje novih putova i zajedništva između Slavonije i Dalmacije.
•       Zbog naših gostiju u subotu će biti misa ujutro, a u nedjelju u 10:30 i 18:30 sati.
•       U mjesecu siječnju župni ured će raditi još do 15. siječnja utorkom i petkom prijepodne 9 do 11 sati, a srijedom i četvrtkom poslijepodne 16 do 18 sati.
•       Budući da u subotu završavamo s blagoslovom obitelji još jednom ponavljam ako ima onih koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli biti kod kuće u vrijeme blagoslova obitelji u njihovoj ulici, ili pak oni koji neće moći biti kada bude njihova ulica na rasporedu, neka se slobodno jave u naš župni ured, pa ćemo u dogovoru s njima doći kad im odgovara.

Misne nakane

Župne obavijesti

•       Na staru godinu smo kako je običaj Crkve pročitali Statistike naših župa za prošlu 2015. godinu. Koji imate pristup internetu, možete pronaći statistike na Web stranici naše župe, a koji imate elektroničku poštu dobili ste ih u svoje pretince. Preporučam da proučite statistike jer one uvelike pokazuju smjer u kojem ide ne samo naša župa, nego i naša Slavonija, koja od žitnice postaje grobnica Hrvatskog naroda.
•       Još uvijek smo u božićnom vremenu i kako smo oglasili u nedjelje i blagdane u našoj župi su samo dvije svete mise i to u 9 i 18:30 sati.
•       Kroz tjedan će svete mise zbog hladnoće osim u utrak i srijedu biti u Dvorani Majstorskog društva u Rokvcima.
•       Nastavljamo s blagoslovom obitelji prema rasporedu.
•       U utorak je prema drevnom običaju Crkve blagoslov vode u crkvi u Andrijaševcima. Obred blagoslova vode počinje u 18 sati, a nakon toga je sveta misa. Ponesite si toga dana na misu posude u kojima ćete ponijeti svetu vodu svojim kućama.
•       U srijedu je svetkovina Bogojavljenja ili u narodu zvana Triju Kraljeva. Toga dana je i državni praznik pa vas pozivam da ne propustite svete mise. Jutarnja će biti u Andrijaševcima a večernja u Rokovcima.
•       Ako Bog da do petka bi konačno trebao izaći drugi broj Godišnjaka naših župa, pa će ministranti možda već u petak i subotu obići sve ulice u kojima smo bili na blagoslovu, i onima koji su primili svećenika na blagoslov podijeliti po jedan primjerak Godišnjaka. Kao i prošle godine koji budete htjeli nabaviti još koji broj Godišnjaka za poklon ili druge svrhe, možete to učiniti u našem župnom uredu.
•       U mjesecu siječnju župni ured će raditi još do 15. siječnja utorkom i petkom prijepodne 9 do 11 sati, a srijedom i četvrtkom poslijepodne 16 do 18 sati.
•       Još jednom ponavljam ako ima onih koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli biti kod kuće u vrijeme blagoslova obitelji u njihovoj ulici, ili pak oni koji neće moći biti kada bude njihova ulica na rasporedu, neka se slobodno jave u naš župni ured, pa ćemo u dogovoru s njima doći kad im odgovara.