Župne obavijesti

Misne nakane

   Današnjom nedjeljom završava božićno vrijeme, a već iduća nedjelja je 2. kroz godinu kada nastavljamo s prvim dijelom tzv. vremena kroz godinu.
•       U prošli utorak smo posvetili vodu i podsjećam sve vas da kroz čitavu godinu možete uzeti svete vode u našim objema sakristijama.
•       Koji niste a trebate u našim sakristijama kao i u župnom uredu možete nabaviti katoličkih kalendara.
•       Nastavljamo po rasporedu s blagoslovom obitelji u našoj župi.
•       U petak je izišao iz tiska drugi broj našeg Godišnjaka, pa zahvaljujem našim ministrantima i mladima koji su to odmah toga dana podijelili u čitavim  Andrijaševcima i Vinkovačkoj ulici. Pozivam vas da ga pročitate, pogledate sve što smo vam pripremili, sačuvate ga, ali i kad nekud idete ponesete kao dar i svjedočanstvo o duhovnom životu naših dviju župa. Osobito vas pozivam da proučite Bonton o vladanju u crkvi, a ako se potkrala pokoja tiskarska greška, molim vas da budete milosrdni i da se ne ljutite. Osobito ističem da su podatci o luknu upisani do 15. prosinca jer je nakon toga Godišnjak išao u tisak, pa da se ne srdite. Važno je da znate  Vi, dragi Bog i župnik što je točno i istina.
•       Kroz tjedan će i ovaj tjedan svete mise zbog hladnoće osim u petak biti u Dvorani Majstorskog društva u Rokovcima.
•       Idući vikend, točnije u petak našoj župi u posjet dolazi župnik i župljani župe sv. Antuna iz Tučepa sa jednim autobusom. Zahvaljujem unaprijed svima koji su se uključili u njihov smještaj i organizaciju dočeka i svega potrebnoga da se pokažemo kao što i inače jesmo dobrim domaćinima. Posebno zahvaljujem obiteljima koje će ugostiti naše goste, zatim našoj Općini na čelu s gosp. načelnikom Damirom, Ribičima koji su nam dali na upotrebu Ribički dom na čelu s gosp. Zlatkom Kobaševićem, KUD-u na čelu s gosp. Darkom Kulovnjakom koji su se priključili u dočeku, Našem Lovačkom društvu a osobito gosp. Milanu Bićaniću koji će darovati divljači za večeru, našem mjesnom tamburaškom sastavu Quercus bez kojih sve ovo bi bilo kao supa bez rezanaca,  našem mjesnom pekaru Genciju koji će nam darovati kruh za ove dane, a i našim gospođama Janji i Kati, te bračnom paru Sabadoš koji će pokazati naše slavonske kulinarske sposobnosti, kao i svima drugima koje nisam po imenu naveo. Neka i ovaj posjet bude prilika za upoznavanje, stvaranje novih prijateljstava i otvaranje novih putova i zajedništva između Slavonije i Dalmacije.
•       Zbog naših gostiju u subotu će biti misa ujutro, a u nedjelju u 10:30 i 18:30 sati.
•       U mjesecu siječnju župni ured će raditi još do 15. siječnja utorkom i petkom prijepodne 9 do 11 sati, a srijedom i četvrtkom poslijepodne 16 do 18 sati.
•       Budući da u subotu završavamo s blagoslovom obitelji još jednom ponavljam ako ima onih koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli biti kod kuće u vrijeme blagoslova obitelji u njihovoj ulici, ili pak oni koji neće moći biti kada bude njihova ulica na rasporedu, neka se slobodno jave u naš župni ured, pa ćemo u dogovoru s njima doći kad im odgovara.

Misne nakane

Župne obavijesti

•       Na staru godinu smo kako je običaj Crkve pročitali Statistike naših župa za prošlu 2015. godinu. Koji imate pristup internetu, možete pronaći statistike na Web stranici naše župe, a koji imate elektroničku poštu dobili ste ih u svoje pretince. Preporučam da proučite statistike jer one uvelike pokazuju smjer u kojem ide ne samo naša župa, nego i naša Slavonija, koja od žitnice postaje grobnica Hrvatskog naroda.
•       Još uvijek smo u božićnom vremenu i kako smo oglasili u nedjelje i blagdane u našoj župi su samo dvije svete mise i to u 9 i 18:30 sati.
•       Kroz tjedan će svete mise zbog hladnoće osim u utrak i srijedu biti u Dvorani Majstorskog društva u Rokvcima.
•       Nastavljamo s blagoslovom obitelji prema rasporedu.
•       U utorak je prema drevnom običaju Crkve blagoslov vode u crkvi u Andrijaševcima. Obred blagoslova vode počinje u 18 sati, a nakon toga je sveta misa. Ponesite si toga dana na misu posude u kojima ćete ponijeti svetu vodu svojim kućama.
•       U srijedu je svetkovina Bogojavljenja ili u narodu zvana Triju Kraljeva. Toga dana je i državni praznik pa vas pozivam da ne propustite svete mise. Jutarnja će biti u Andrijaševcima a večernja u Rokovcima.
•       Ako Bog da do petka bi konačno trebao izaći drugi broj Godišnjaka naših župa, pa će ministranti možda već u petak i subotu obići sve ulice u kojima smo bili na blagoslovu, i onima koji su primili svećenika na blagoslov podijeliti po jedan primjerak Godišnjaka. Kao i prošle godine koji budete htjeli nabaviti još koji broj Godišnjaka za poklon ili druge svrhe, možete to učiniti u našem župnom uredu.
•       U mjesecu siječnju župni ured će raditi još do 15. siječnja utorkom i petkom prijepodne 9 do 11 sati, a srijedom i četvrtkom poslijepodne 16 do 18 sati.
•       Još jednom ponavljam ako ima onih koji iz bilo kojeg razloga nisu mogli biti kod kuće u vrijeme blagoslova obitelji u njihovoj ulici, ili pak oni koji neće moći biti kada bude njihova ulica na rasporedu, neka se slobodno jave u naš župni ured, pa ćemo u dogovoru s njima doći kad im odgovara.