Župne obavijesti

Danas je 13. nedjelja kroz godinu. U našim Andrijaševcima danas je župno klečanje. Između jutarnje i podnevne mise izložit ćemo Presveti Oltarski Sakramenat za adoraciju i osobnu  molitvu.

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Srijeda:                        SV. TOMA, apostol

Četvrtak:         Sv. Elizabeta Portugalska

Petak:              SV. ĆIRIL I METOD, slavenski apostoli

Subota:                        Sv. Marija Goretti, dj. i mč.

Nedjelja:          14. NEDJELJA KROZ GODINU

SVETE MISE U  ROKOVCIMA          

Utorak        u  18.30:              

Srijeda        u 18.30:   

Četvrtak      u 18.30:  

Petak          u 18.30:

Subota        u 08.00:   

NEDJELJA u 09.00:  

                    u 11.00:

            SVETE MISE U  ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA  u  18.30:

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

PRVI PETAK U SRPNJU

U petak je Prvi petak u mjesecu srpnju dan kada u svojoj kršćanskoj duhovnosti posebno častimo Presveto Srce Isusovo. Prije večernje sv. mise bit će mogućnost za sakrament Pomirenja, a poslije sv. mise euharistijsko klanjanje.

LUKNO

Danas završava mjesec lipnj i prva polovica ove godine pa podsjećamo da od srpnja pa nadalje možete početi polako donositi lukno. Lukno je propisani godišnji prilog koji je svaka obitelj dužna dati za svoju župnu zajednicu. Ne zaboravimo da se od lukna financira naša župa i mi nemamo drugih prihoda osim redovite milostinje i lukna i zato je važno da tu obavezu ne zanemarimo. Zahvaljujemo svima koji ste do sada podmirili svoje obveze prema Crkvi.

MLADA MISA don JOSIPA MUDROG

U mjesecu srpnju našu župu očekuje još jedno veliko slavlje, a to je Mlada misa don  Josipa Mudrog. Mlada misa je rijedak događaj u nekoj župnoj zajednici i stoga kao župa moramo biti sretni i ponosni što imamo taj privilegij da ove godine imamo mladomisnika. Svako duhovno zvanje je veliki Božji blagoslov.

Pozivamo sve župljanje da svojim prilogom pomognete organizaciju Mlade mise. Do sada je samo 15-tak obitelji dalo svoj dar. Molimo Vas da pokažete svoju ljubav i solidarnost i pomognete mladomisniku i njegovoj obitelji.

DAROVATELJI ZA CRKVU       

JURKOVIĆ DRAGAN, Andrijaševci             200 kn

PRANJKOVIĆ DRAGAN, Rokovci               200 kn

JURKOVIĆ JOSIP, Rokovci                          150 kn

JEDNA OSOBA, Andrijaševci                                   100 kn

FOTOGRAFIJE OD PRVE PRIČESTI I KRIZME

Pozivamo sve prvopričesnike i krizmanike koji još nisu preuzeli svoje fotografije od Prve pričesti i Krizme da slobodno dođu u župni ured i to učine.


Danas je 12. nedjelja kroz godinu.

SVETKOVINE U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    ROĐENJE SV. IVANA KRSTITELJA

Četvrtak:         Sv. Ćiril Aleksandrijski, b. i n.

Petak:              PRESVETO SRCE ISUSOVO

Subota:                        SV. PETAR I PAVAO, APOSTOLI

Nedjelja:          13. NEDJELJA KROZ GODINU

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Srijeda:                        Sv. Ćiril Aleksandrijski, b. i n.

Četvrtak:         Sv. Irenej, b. i mč.

Petak:              SV. PETAR I PAVAO, APOSTOLI

Nedjelja:          13. NEDJELJA KROZ GODINU

SVETE MISE U  ANDRIJAŠEVCIMA

Utorak        u  18.30:              

Srijeda        u 18.30:   

Četvrtak      u 18.30:  

Petak          u 18.30:   

NEDJELJA u 09.00:  

                    u 11.00:

            SVETE MISE U  ROKOVCIMA

Subota        u 10.00:    

NEDJELJA  u  18.30:

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

SVETKOVINA ROĐENJA SV. KRSTITELJA

Sutra je svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja. Riječ o velikom proroku i Isusovom preteči kojem su u  liturgijskom kalendaru posvećena dva blagdana u godini. To je svetkovina njegovog rođenja u lipnju i svetkovina njegovog mučeništva u kolovozu. Sutra je crkveni  god u Ivankovu.

SVETKOVINA  PRESVETOG SRCA ISUSOVA

U petak Crkva slavi svetkovinu svetkovinu Srca Isusova, blagdan koji u središte stavlja Božju ljubav prema nama koja nam  je očitovana u životu, muci i smrti Isusa Krista. Blagdanska sv. Misa će biti u 18.30 u crkvi u Andrijaševcima.

SVETKOVINA PETRA I PAVLA

U subotu, 29. lipnja Crkva slavi svetkovinu dvojice apostolskih prvaka, sv. Petra i Pavla. Petrovo je veliki blagdan kada se diljem naših biskupija rede novi svećenici. Ove godine naša nadbiskupija obogatit će se za 4 nova mladomisnika. Molimo ovaj tjedan za njih, a posebno molimo za našeg mladomisnika Josipa Mudrog čija će mlada Misa biti 21. srpnja. Pozivamo sve da svojim darom pomognete organizaciju ovog slavlja.

MISA ZA POGINULE I NESTALE BRANITELJE

Idući tjedan u našim Rokovcima i Andrijaševcima održavaju se tzv. "Bosutski dani". Program je vrlo bogat i raznolik i možete ga pročitati na prigodnim plakatima koji su svuda objavljeni. Jedna od točaka bit će i sveta Misa za poginule i nestale branitelje. Pozivamo vas da se odazovete na ponuđene sportske, kulturne, glazbene i zabavne događaje, ali da i u subotu u 10.00 sati u crkvi u Rokovcima prisustvujete svetoj Misi koju ćemo prikazati za sve naše branitelje i za cijelu našu domovinu. Prije Mise u 9.45 biti će polaganje vijenaca kod  memorijalnog križa u Rokovcima.

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

ARIANA FOGL, kći Andree Fogl iz Rokovaca, Vanje Radauša 22

ELA ĆORIĆ, kći Marka i Mirele Ćorić iz Rokovaca, J. Kozarca 30

NAŠI POKOJNI

Jučer je preminula naša župljanka JANJA JURKOVIĆ iz Andrijaševaca, Poljska 4. Njezina sahrana će biti  u ponedjeljak u 14.00 sati na groblju u Andrijaševcima.

GODIŠNJE KLANJANJE U ANDRIJAŠEVCIMA

Iduće nedjelje u našim Andrijaševcima je godišnje "klečanje". Toga dana u Andrijaševcima su svete Mise prijepodne pa ćemo Presveti Oltarski Sakrament izložiti između jutarnje i podnevne svete Mise. Svi koji dođete na misu u 9 sati moći ćete iza Mise ostati u molitvi i sabranosti, a vi koji dolazite na Misu u 11 sati moći ćete doći ranije i odvojiti malo vremena za osobnu molitvu pred euharistijskim Isusom.


Danas Crkva proslavlja svetkovinu Presvetog Trojstva, prvu, temeljnu i najvažniju istinu vjere koja glasi:  Jedan je Bog, a tri božanske osobe, Otac, Sin, i Duh Sveti.

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Srijeda:                        Sv. Romualdo, opat

Četvrtak:         TIJELOVO

Petak:              Sv. Alojzije Gonzaga, red.

Nedjelja:          12. nedjelja kroz godinu

SVETE MISE U  ROKOVCIMA          

Ponedjeljak u 18.30

Utorak        u  18.30:  

Srijeda        u 18.30:   

Četvrtak      u 18.00:  

Petak          u 18.30:   

Subota        u 08.00:    

NEDJELJA u 09.00:  

                     u 11.00:

 SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Četvrtak     u 09.00:   

NEDJELJA  u  18.30:

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

SVETKOVINA TIJELOVA I TIJELOVSKA PROCESIJA

U četvrtak Crkva slavi svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. To je zapovjedani blagdan što znači da je toga dana obavezno sudjelovati na sv. Misi. Sv. Mise će biti u 9.00 u Andrijaševcima i u 18.30 u Rokovcima. Tijelovo ili Brašančevo je blagdan koji je posebno poznat po tzv. tijelovskim procesijama. Tako ćemo i mi poći u tijelovski procesiju. Ove godine ići ćemo dijelom ulice St. Radića (od rokovačke crkve desno prema Bosutu), zatim od Bosuta bosutskom ulicom pema župnom uredu i natrag vinkovačkom ulicom prema crkvi. Običaj je da se naprave četiri postaje na kojima ćemo moliti, pa pozivamo vjernike koji živite u ovom kraju da se dogovorite i  na četiri mjesta postavite četiri postaje. Posebno mjesto u tijelovskoj procesiji imaju naši prvopričesnici koji se toga dana trebaju obući u haljinice i sa sobom ponijeti košarice s laticama cvijeća. Tijelovo je jedinstven dan kada možemo javno izvan crkve posvjedočiti svoju vjeru i zato se uključimo svi i pokažimo da smo vjernici katolici. Bilo bi lijepo kada bi se članovi KUD-a obukli u narodnu nošnju.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

- u petak 21. lipnja 2019. u crkvi Sv. Roka u Rokovcima u  19.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti KRISTIJAN PEMPER iz Rokovaca, Ratarska 10 i MARTINA ANDRIN  iz Rokovaca, Pl. Jadran 27

- u subotu 22. lipnja 2019. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima u 18.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti MARIO KRTIĆ iz Novih Mikanovaca, Sv. Bartola 8 i MARIJANA ZAGORAC  iz Andrijaševaca, Kolodvorska 64

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

MELISSA BIČANIĆ, kći Alena i Jasmine Bičanić iz Rokovaca, Kr. Zvonimira 9c

DUHOVNA OBNOVA U GOSPINOM SVETIŠTU U PRKOVCIMA

U petak, 21. lipnja u svetištu Gospe Lurdske u Prkovcima održat će se duhovna obnova koju će predvoditi poznati zagrebački svečenik salezijanac don Damir Stojić. Duhovni program u svetištu započinje u 18.00 sati.  Toplo preporučamo i pozivamo da sudjelujete!

MLADA MISA don JOSIPA MUDROG

Pred nama kao župnom zajednicom predstoji veliko slavlje Josipove mlade Mise koja će biti 21. srpnja 2019. i mi se za ovaj događaj moramo dobro pripremiti. Mlada Misa nije samo slavlje jednog svećenika i njegove obitelji, nego je to slavlje cijele župne zajednice i zato se svi u ovo slavlje trebamo uključiti. Mi želimo da se u organizaciju ove svečanosti uključe cijeli Rokovci i Andrijaševci, cijela naša Općina, sve udruge koje djeluju u njoj kao i svi vjernici, svatko na svoj način. Zato vas sve pozivamo da se odazovete i da budete spremi dati svoj doprinos. Ovih dana župnik će određenim skupinama konkretno reći što od njih očekujemo i na koji način želimo da se uključe, a od svih  vjernika očekujemo da dadnu svoj prilog za organizaciju mlade Mise. Vjerujem da mnogi od vas osjećate potrebu dati makar i skromni dar kojim ćete olakšati brojnoj obitelji Mudri organizaciju ovoga slavlja. Nemojte se toga ustručavati, nego svoj prilog donesite u župni ured, a mi ćemo ga uručiti mladomisniku. Neka to bude znak našeg zajedništva, solidarnosti i kršćanske ljubavi. Unaprijed hvala!

DAROVATELJI ZA CRKVU  Svim darovateljima hvala!


Danas Crkva proslavlja svetkovinu Duhova. Ovom svetkovinom i današnjim danom završava uskrsno vrijeme koje je trajalo 50 dana i ponovno započinje obično liturgijsko razdoblje.

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    BDM Majka Crkve

Utorak:                        Sv. Barnaba, ap.

Četvrtak:         Sv. Antun Padovanski, prez. i n.

Nedjelja:          PRESVETO TROJSTVO

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak       ---------

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 18.30:

Subota             u 08.00:

NEDJELJA        u  09.00:

                           u 11.00:

          SVETE MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

SPOMENDAN SV. ANTUNA PADOVANSKOG

U četvrtak 13. lipnja Crkva slavi spomendan jednog od najomiljenijih i najštovanijih svetaca - sv. Antuna Padovanskog. Njegov blagdan u našoj župi proslavit ćemo večernjom svetom Misom u Andrijaševcima u 18.30 sati, jer je  zavjetni dan u Andrijaševcima. Pri kraju Mise ćemo imati blagoslov djece i ljiljana.

Toga dana posebno će svečeno biti u samostanu sv. Antuna u Vinkovcima, koji nas i ove godine poziva da ih posjetimo. Svete Mise tamo će biti tokom cijeloga dana: prijepodne u 5, 6, 7, 8, 9, 10.30 sati, a poslijepodne u 16 i 19 sati. Blagoslov djece i ljiljana je u 12 i 18 sati.

Osim svetih Misa kroz cijeli dan biti će mogućnost i za svetu Ispovijed. Dođimo i proslavimo sveca cijeloga svijeta!

SVETKOVINA PRESVETOG TROJSTVA

Iduće nedjelja Crkva slavi svetkovinu Presvetog Trojstva. Presveto Trojstvo je prva i najvažnija istina naše kršćanke vjere koja ispovijeda da je Bog jedan, a tri su Božanske osobe; Otac, Sin i Duh Sveti. Ovu istinu vjere objavljena je u Svetom Pismu, i mi smo dužni u tu istinu vjerovati i živjeti.

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

NIKOL SAJER, kći Josipa i Josipe Sajer iz Rokovaca, St. Radića 93

NAŠI POKOJNI

Jučer je život završio naš župljanin JOSIP BIČANIĆ iz Rokovaca, Pl. Jadran 92. Njegova sahrana će biti danas u 15.00 sati na groblju u Rokovcima.

vlč. JOSIP MUDRI ZAREĐEN ZA SVEĆENIKA

Prošle subote, 01. lipnja u katedrali u Dubrovniku bilo je svećeničko ređenje našeg župljanina vlč. Josipa Mudrog, koji se zaredio za svećenika Dubrovačke biskupije. Ovom svečanom događaju prisustvovalo je oko 45 župljana iz Rokovaca i Andrijaševaca koji su dan ranije autobusom krenuli da dug put do Dubrovnika. Put je bio vrlo naporan i trajao je 11 sati, ali svi smo, hvala Bogu, sretno stigli i vratili se. Međutim, ono što smo tamo doživjeli bilo je vrijedno svakog napora. Bili smo jako lijepo primljeni i ugošćeni i ovom prilikom želim zahvaliti domaćinima Župe Mokošica koji su nam otvorili vrata svoga srca i doma i ugostili nas kao najveće prijatelje. Kao župnik, također, zahvaljujem svim vjernicima koji su pošli na ovaj put i koji su svojom molitvom i žrtvom pokazali da smo kao župna zajednica uz našeg ređenika Josipa. Sada kada je Josip postao svećenik najavljujem da se kao Župa započinjemo pripremati za njegovu Mladu Misu, koja će biti 21. srpnja ove godine. Pozivamo sve Vas da svojim prilogom i darom pomognete organizaciju Josipovog mladomisničkog slavlja. Svoj dar, makar i skromni, možete donijeti u župni ured, a sve što kao župa prikupimo predat ćemo obitelji Mudri. Uključimo se jer Mlada Misa je najveći događaj za jednu Župu!

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u poslijednja dva tjedna dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je šesta uskrsna ili vazmena nedjelja. Još uvijek se nalazimo u uskrsnom vremenu u kojem nas očekuju još dvije važne svetkovine, a to je Uzašašće Gospodinovo i Duhovi.

·         SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Augustin Kanterberijski, b.

Četvrtak:         UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO

Petak:              Pohod BDM

Subota:                        Sv. Justin, mč.

Nedjelja:          7. VAZMENA NEDJELJA

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak        u 18.30:

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 08.00:

Subota             ---------

NEDJELJA        u  10.00:

          SVETE MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO

Svake godine četrdeseti dan nakon Uskrsa slavimo svetkovinu Uzašašća Gospodinovog kada se prisjećamo Isusovog odlaska u Nebo. Ovaj blagdan svečano ćemo proslavit u četvrtak na svetoj Misi u Andrijaševcima u 18.30 sati.

ZAHVALA ZA PRVU SVETU PRIČEST

Prošle nedjelje u našoj župi bilo je slavlje Prve Svete Pričesti. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su se ugradili u pripremu i proslavu ovoga slavlja, koje svake godine bude vrlo lijepo i svečano.  Prije svega zahvaljujemo djeci koji su se unazad godinu dana intenzivno pripremali za ovaj veliki trenutak svoga života. Možemo reći da je ova generacija djece bila jako dobra i poslušna te su naši privoričesnici ozbiljno shvatili svoju pripravu te su redovito dolazili na vjeronauk i nedjeljne svete Mise. Zahvaljujemo njihovim roditeljima koji su ih slali i poticali te na taj način izvršavali svoju dužnost vjerskog odgoja, u kojoj i nadalje trebaju biti ustrajni. Prije same Prve Pričesti imali smo dvodnevnu duhovnu pripravu na kojoj su sudjelovali naši prvoričesnici i njihovi roditelji i članovi obitelji. Ovu pripravu je predvodio vlč. Darko Rac župnik iz Bačinaca pa i njemu zahvaljujemo na trudu i dolasku. U petak na drugi dan priprave s vlč. Darkom u goste nam je došao biskup iz Grčke iz grada Atene mons. Dimitrios Salachas koji je blagoslovio naše prvopričesnike i uputio im svoju poruku. Zahvalu upućujemo i našim sakristanima Ivici i Jelici Durdov koji su za ovu prigodu, kao i uvijek, uredili i okitili crkvu. Najveću riječ hvale upućujemo dječjem pjevačkom zboru i njihovoj voditeljici gospođici Heleni Klasnić. Oni su si dali najviše truda zato što su prekrasnim pjevanjem animirali Prvu Svetu Pričest kao i dvije večeri priprave. Kao župnik ponosan sam na svu djecu iz malog zbora koja vole pjevati, tako da je svaka sv. Misa na kojoj oni pjevaju Bogu na slavu, a nama na radost. Jedna župa ne može funkcionirati bez dobrih suradnika i zato znajmo cijeniti njihov doprinos.

SVEĆENIČKO REĐENJE VLČ. JOSIPA MUDROG

U subotu 01. lipnja 2019 naši Rokovci i Andrijaševci imat će razlog za veliku radost, a to je svećeničko ređenje vlč. Josipa Mudrog, našeg župljanina i mještanina, u katedrali u Dubrovniku. Ovom velikom događaju prisustovat će  župnik, obitelj, rodbina i vjernici iz naše župe. Zato smo organizirali zajednički  odlazak autobusom u Dubrovnik, u subotu i nedjelju  01. i 02. lipnja . Do danas su se prijavile 32 osobe i još ima slobodnih mjesta. Ukoliko još netko od vas  želi poći na ređenje u Dubrovnik slobodno se tijekom idućega tjedna javite obitelji Mudri i rezervirajte si svoje mjesto. Cijena puta po osobi je između 150 i 200 kn. Smještaj u Dubrovniku za sve putnike bit će osiguran. Polazak je petak točno u ponoć ispred crkve u Rokovcima, a povratak u nedjelju navečer.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u poslijednja dva tjedna dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je peta uskrsna nedjelja. Pod sv. Misom u 11 sati u našoj župi bit će (bilo je) je slavlje Prve Svete Pričesti. 38 -ero dječaka i djevojčica iz Rokovaca i Andrijaševaca danas će (je) po prvi puta primiti (lo) euharistijskog Isusa. Molimo za ovu djeci i njihove obitelji.

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Bernardin Sienski, prezbiter

Srijeda:                        Sv. Rita, redovnica

Subota:            Sv. Beda Časni, prezbiter i naučitelj;  Grgur VII., papa

Nedjelja:          6. VAZMENA NEDJELJA

SVETE MISE U ROKOVCIMA

            PREKO TJEDNA NEĆE BITI SVETIH MISA

            NEDJELJA        u  09.00:        + Petar  i Petromila Pažin

                           u 11.00:       ZA ŽUPLJANE

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:       + Darko Kulovnjak       

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured NE RADI zbog župnikove odsutnosti.

 Cjeli idući tjedan župnik je odsutan i u slučaju sahrane ili nekog drugog važnog razloga zamjenjuje ga župnik iz Cerne i župnik iz Retkovaca. U slučaju potrebe prvo se obratite našim zvonarima,a onda će vas oni uputiti dalje.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Preko tjedan neće biti svetih Misa, ali u crkvi u Rokovcima obavljat će se svibanjske pobožnosti. Svaku večer u 18.00 sati molit će se zajednička krunica i ostale marijanske pobožnosti. Neka nam ovaj svibanj donese mnogo plodova, da osjetimo zagovor i zaštitu naše nebeske Majke Marije.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

- u subotu 25. svibnja 2019. u crkvi sv. Andrije u Andrijaševcima u 18.30 sati kršćansku ženidbu će sklopiti JOSIP KOŽUL iz FRIEDEWALDA u Njemačkoj (rodom iz Ivankova) i VESNA MAJHER iz FRIEDEWALDA u Njemačkoj (rodom iz Andrijaševaca, Ivana Zajca 19)

- u subotu 25. svibnja 2019. u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima kršćansku ženidbu će sklopiti MARKO LUKETIĆ iz Andrijaševaca, Kneza Domagoja 1 i LUCIJA BORIČIĆ iz Vinklovaca, Ante Starčevića 5.

SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

U subotu 25. svibnja 2019. u Vinkovcima Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira nadbiskupijski susret mladih koji će se održati u Vinkovcima pod geslom: "Ne boj se! Samo vjeruj!" Susret će se održati u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole "Ivana Domca" gdje okupljanje počinje u 9.00 sati. Budući da su nam Vinkovci blizu molimo mlade da se sami pobrinu za odlazak i povratak.

SVEĆENIČKO REĐENJE VLČ. JOSIPA MUDROG

Naša župa za desetak dana imat će razlog za veliku radost, a to je svećeničko ređenje vlč. Josipa Mudrog iz Rokovaca. Njegovo  ređenje bit će u subotu 01. lipnja 2019. u katedrali u Dubrovniku i ovom velikom događaju prisustovat će vjernici iz naše župe. Za ovu prigodu organizirat ćemo zajednički  odlazak u Dubrovnik, u subotu i nedjelju  01. i 02. lipnja jednim autobusom  od 50 mjesta.  Oko 30-tak mjesta bit će rezervirano za članove Josipove obitelji i rodbine, a preostalih 20 sjedala za ostale članove naše župne zajednice.

Ukoliko netko od vas župljana želi poći na ređenje u Dubrovnik molimo da se tijekom idućega tjedna javite obitelji Mudri da vam rezerviraju slobodno mjesto. Cijena puta za ostale župljane će biti oko 200 kn po osobi. Smještaj u Dubrovniku bit će osiguran za sve putnike.

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT

Iduće nedjelje 26. svibnja održat će se izbori za zastupnike u Europskom parlamentu. Pozivamo vas da izađete na izbore i potaknete druge da izađu ta da im, na način, koji smatrate prikladnim, preporučite da glasuju za listu i kandidate koji će u Europskom parlamentu zastupati kršćanske stavove i vrednote. Trenutno lista koja najviše zastupa kršćanskije stavove su HRVATSKI SUVERENISTI, međutim svatko neka glasa po svojoj savjesti.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u prošlom tjednu dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je četvrta uskrsna ili vazmena nedjelja. Današnja nedjelja naziva se još nedjelja Dobrog Pastira i u cijelom katoličkom svijetu obilježava se svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja. Molimo i mi za duhovna zvanja, posebno za ona iz naše župe!

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    BDM  Fatimska

Srijeda:                        Sv. Matija,apostol

Četvrtak:         Sv. Ivan Nepomuk, prez. i mč.

Subota:                        Sv. Ivan I., papa i mč.

Nedjelja:          5. VAZMENA NEDJELJA

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak           ----

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 18.30:

Subota             u 08.00:          

NEDJELJA        u  09.00:

                           u 11.00:       PRVA SVETA PRIČEST

      SVETE MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

PRVA SVETA PRIČEST

 Iduće nedjelje, u crkvi u Andrijaševcima, pod svetom Misom u 11.00 sati imat ćemo slavlje Prve Svete Pričesti. Po prvi puta euharistijskom stolu pristupit će 38 dječaka i djevojčica iz Rokovaca i Andrijaševaca. Molimo za ovu djecu i njihove obitelji.

PRVA SVETA ISPOVIJED

Naši prvopričesnici će imati Prvu Svetu Ispovijed u četvrtak u 17.00 sati.

DUHOVNA PRIPRAVA ZA PRVU PRIČEST

U četvrtak i petak prije Prve Pričesti u crkvi u Andrijaševcima održat će se duhovna priprava za sve roditelje i prvopričesnike. Od 17.30 sati bit će  mogućnost za sakrament Pomirenja za roditelje, članove obitelji i sve ostale koji žele,  a u 18.30 sveta Misa s prigodnim programom u kojem će sudjelovati naši prvopričesnici i njihovi roditelji. Stoga pozivamo sve roditelje da se odazovu. U petak nakon Mise podijelit će se prvopričesničke haljinice i vjenčići (za djevojčice).

PROBA ZA PRVU PRIČEST

Zajednička generalna proba za sve prvopričesnike održat će se u subotu, a o vremenu održavanja bit će na vrijeme obaviješteni.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

U subotu 18.  svibnja  2019. u 18.00 sati u crkvi Andrije u Andrijaševcima pod svetom Misom kršćansku ženidbu će sklopiti IGOR LOVAKOVIĆ iz Tordinaca, Vukovarska ulica 46 i MARIJANA BRAJDIĆ iz Andrijaševaca, A. Mihanovića 14.  Molimo za naše mladence!

PRIKUPLJANJE ZVONARINE

U mjesecu svibnju naši zvonari Ivica i Jelica Durdov započinju prikupljati zvonarinu, tj. godišnji  honorar za svoju odgovornu službu. Molimo sve vas koji ste u mogućnosti da im tijekom ovoga mjeseca njihovu nagradu, prilikom dolaska na Misu, donesete u crkvu i uručite im osobno. Na taj način ne moraju dolaziti u svaku kuću. Ukoliko ipak želite da  dođu u vaš dom očekujte ih u mjesecu lipnju.

HOD ZA ŽIVOT

 U subotu 18. svibnja u Osijeku održat će se Hod za život. Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom djetetu – rođenom i nerođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakog ljudskog života – od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava. Ove godine po prvi put Hod će se održati u Osijeku, u subotu 18.5.2019. Okupljanje je u 10 sati u parku Zrinjevac. Više informacija o ovoj inicijativi možete dobiti ispred crkve od naših volontera koji će vas pobliže upoznati i informirati s ciljevima i srhama ovog okupljanja koje se već godinama organizira  u  velikim svjetskim gradovima, a sada će se će organizirati u svim većim gradovima naše domovine.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u prošlom tjednu dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je treća uskrsna ili vazmena nedjelja. U našoj župi danas je slavlje Krizme, jer će 41. mladih iz Rokovaca i Andrijaševaca primiti ovaj sveti sakrament kršćanske punoljetnosti. Molimo za naše krizmanike da ostanu vjerni Bogu i Crkvi!

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Irenej, b. i mč.; Sv. Dominik Savio

Petak:             Bl. Ivan Merz

Nedjelja:          4. VAZMENA - NEDJELJA DOBROG PASTIRA

SVETE MISE U ROKOVCIMA

Ponedjeljak           ----

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 18.30:

Subota             u 08.00:          

NEDJELJA        u  09.00:

                           u 11.00:      

      SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

1. i 2. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 09.00 i 10.00 sati

PRVOPRIČESNICI u subotu u  11.00 sati

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Mjesec svibanj koji smo započeli posvećen je  BD Mariji. Zato ćemo kroz cijeli svibanj u župi obavljati svibanjske pobožnosti. Svaku večer u našim crkvama u 18.00 sati molit ćemo krunicu i litanije u čast BDM. Neka nam ovaj svibanj donese mnogo plodova, da osjetimo zagovor i zaštitu naše nebeske Majke Marije.

PRIKUPLJANJE ZVONARINE

U mjesecu svibnju naši zvonari Ivica i Jelica Durdov započinju prikupljati zvonarinu, tj. godišnji  honorar za svoju odgovornu službu. Molimo sve vas koji ste u mogućnosti da im tijekom ovoga mjeseca njihovu nagradu, prilikom dolaska na Misu, donesete u crkvu i uručite im osobno. Na taj način ne moraju dolaziti u svaku kuću. Ukoliko ipak želite da  dođu u vaš dom očekujte ih u mjesecu lipnju.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

- u petak 10. svibnja 2019. u crkvi Uznesenja BDM u Starim Jankovcima kršćansku ženidbu će sklopiti LUKA ĆORIĆ iz Rokovaca, Josipa Kozarca 30 i SABINA JURIĆ iz Starih Jankovaca, Kneza Branimira 8

- u subotu 11. svibnja 2019. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima u 18.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti DRAGAN ZAGORAC iz Andrijaševaca, Ivana Zajca 13 i NIKOLINA POSAVČIĆ iz Andrijaševaca, Matije Gupca 48.

SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

U subotu 25. svibnja 2019. u Vinkovcima Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira nadbiskupijski susret mladih koji će se održati u Vinkovcima pod geslom: "Ne boj se! Samo vjeruj!". Susret će biti cjelodnevni i na njega se pozivaju svi mladi srednjoškolske dobi i stariji. Mladi prijavite se!

SVEĆENIČKO REĐENJE VLČ. JOSIPA MUDROG

Naš župni ured primio je radosnu vijest da će naš župljanin Josip Mudri iz Rokovaca, za manje od mjesec dana, biti zaređen za svećenika Katoličke Crkve. Njegovo svećeničko ređenje bit će u subotu 01. lipnja 2019. u katedrali u Dubrovniku i ovom velikom događaju raduje se cijela njegova obitelj, ali i cijela naša župna zajednica,  koja će se uskoro pripremati za Mladu Misu koja će biti  21. srpnja 2019. Ako netko od vas župljana želi privatno i svojim vlastitim prijevozom poći u Dubrovnik Josipu na ređenje molimo da se javite župnu ured kako bi znali točan broj gostiju, kako bi  vam se u  Dubrovniku osigurao smještaj.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u prošlom tjednu dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je druga vazmena ili uskrsna nedjelja. U liturgijskom smislu  nalazimo se u uskrsnom vremenu koje traje 50 dana nakon Uskrsa sve do svetkovine Duhova. Današnja druga vazmena nedjelja naziva se još Bijela nedjelja i Nedjelja Božjeg milosrđa.

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Katarina Sienska, dj. i n.

Srijeda:                        Sv. Josip Radnik

Četvrtak:         Sv. Atanazije, b. i n.

Petak.              Sv. Filip i Jakov; PRVI PETAK u svibnju

Nedjelja:          3. VAZMENA NEDJELJA

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak           ----

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 18.30:

Subota             u 08.00:          

NEDJELJA        u  09.00:      

      SVETE MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA         u 11.00:  (KRIZMA)

                        u 18.30:             

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.  U SRIJEDU ured ne radi!

UPIS SVETIH MISA

Idući tjedan upisisujemo svete Mise za drugi dio ove godine (od 7-12. mjeseca)

ŽUPNA KATEHEZA I SUSRETI 

PRVOPRIČESNICI u subotu 09.00 sati; KRIZMANICI u subotu u 10.00 sati

SLAVLJE KRIZME U NAŠOJ ŽUPI

Iduće nedjelje u našoj župi bit će slavlje sv. Krizme, tj. podjela sv. Potvrde našim mladima koji su se pripremali i ispunili sve uvjete koje crkva traži za ovaj sakramenat. Krizmanika iz Rokovaca i Andrijaševaca ukupno ima 41, a Krizmu će im podijeliti preč. Drago Tukara, profesor i kanonik iz Đakova. Krizma će se održati u crkvi u Rokovcima u 11.00 sati..

SVETA ISPOVIJED ZA KRIZMU

U srijedu u 20.00 sati u crkvi u Andrijaševcima bit će sv. Ispovijed za krizmanike, kumove i roditelje

ISPIT ZA KRIZMANIKE

Prije krizme svi kandidati trebaju pristupiti provjeri na kojoj će pokazati koliko su spremni i koliko poznaju svoju katoličku vjeru. Susret krizmanika s biskupovim delegatom održat će se u četvrtak u 20.00  sati u dvorani u Rokovcima. Pozivamo sve krizmanike da se dobro pripreme ovaj susret.

KRŠTENJA

Danas na Bijelu nedjelju sveto krštenje će primiti:

FRAN KLIŠANIĆ, sin Tomislava i Martine Klišanić iz Rokov., V. Radauša 6

ANTONIO CAPAN, sin Maria i Tamare Capan  iz Andrijaš., Kolodvorska 69

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- U subotu 04.  svibnja 2019. u 18.30 u crkvi Sv. Roka u Rokovcima kršćansku ženidbu će sklopiti NIKOLA BATARILO iz Rokovaca, I.Mažuranića 19 i JELANA VUKOJE iz Rokovaca, I.Mažuranića 19.  Molimo za naše mladence!

PRVI PETAK U SVIBNJU

U petak je Prvi petak u svibnju, dan kada u svojoj kršćanskoj duhovnosti posebno častimo Presveto Srce Isusovo. Prije večernje Mise bit će mogućnost za sakrament Pomirenja, a poslije Mise euharistijsko klanjanje.

SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Naša Đakovačko-osječka nadbiskupija uskoro organizira nadbiskupijski susret mladih koji će se održati u subotu 25. svibnja 2019. u Vinkovcima. Geslo susreta glasi: "Ne boj se! Samo vjeruj!", i sadrži posebnu poruku mladima za današnje vrijeme. Susret će biti cjelodnevni od jutra do večeri, a sadržavat će molitvu, pjesmu, predavanja, radionice, pripravu za sv. Ispovijed i sv. Misu. Na kraju će sve završiti prigodnim duhovnim koncertom. Pozivamo sve mlade da se prijave na ovaj susret. Prijave primamo u župnom uredu.    


Danas je svetkovina Gospodnjeg Uskrsnuća. Najveći i najstariji kršćanski blagdan. SVIM VJERNICIMA NEKA JE SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Vazmeni ponedjeljak

Nedjelja:          2. Vazm. nedj. – NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA

Uskrsni ponedj. u  09.00:      

                           u 11.00:      

Uskrsni utorak   u 18.30:

Uskrsna srijeda  u 18.30:

Uskrsni četvrtak u 18.30:

Uskrsni petak     u 18.30:

Uskrsna subota  u 08.00:       

                           u 19.00:

NEDJELJA         u  09.00:     

                           u 11.00:   

            MISNE NAKANE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi samo  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

DEVETNICA BOŽANSKOM MILOSRĐU

Iduće nedjelje slavimo drugu vazmenu nedjelju koja se još naziva Nedjelja Božjeg milosrđa. Svaki dan u 15.00 sati u Rokovcima će se moliti pobožnost Milosrdnom Isusu.

ZAHVALA ZA VELIKI TJEDAN

Na koncu Velikoga tjedna i ovih velikih dana želim zahvaliti svima Vama koji ste  u jako lijepom broju sudjelovali kod obreda Vazmenog trodnevlja. Hvala našim pjevačima i orguljašicama, čitačima, članovima KUD-a, , ministrantima i zvonarima. Hvala svima vama koji ste svojim darom doprinijeli da se naše crkve mogu ovako svečano i lijepo ukrasiti. Hvala svima koji ste u korizmi  dali  svoj dar u novcu ili naravi za potrebe siromašnim. Zahvaljujemo i onima koji su te darove sortirali i odnijeli potrebnima. Neka nam sva dobra djela koja smo učinili Gospodin blagoslovi i uzvrati!

ŽUPNA KATEHEZA

KRIZMANICI u srijedu u 19.00 sati

PRVOPRIČESNICI u subotu u 10.00 sati

NAŠI POKOJNI

U prošlom tjednu umrla je naša župljanka:

RUŽICA HODAK iz Rokovaca, Plavi Jadran 25

KRŠTENJA

Na uskrsni ponedjeljak sveto krštenje će primiti:

MIHAELA PEMPER, kći Ivana i Marije Pemper iz Rokovaca, Pavina 44

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- U subotu 27.  travnja 2019. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima kršćansku ženidbu će sklopiti IGOR KOVAČEVIĆ iz Vinkovaca,Blok Vl. Nazora 9 i KATARINA MARINIĆ DUKTAJ iz Andrijaševaca, Kolodvorska 58. Molimo za naše mladence!

MONS. IVAN ČURIĆ - NAŠ NOVI POMOĆNI BISKUP

Na uskrsni ponedjeljak, naša Đakovačko-osječka nadbiskupija dobiva novog pomoćnog biskupa u osobi mons. Ivana Ćurića, dosadašnjeg generalnog vikara naše Nadbiskupije. Ovo imenovanje objavila je Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj  11. ožujka 2019., a biskupsko ređenje će biti 22. travnja u 16.30 sati u đakovačkoj katedrali.  Zahvaljujemo Svetom Ocu na ovom imenovanju i nadamo se da će ono biti na korist i izgradnju naše mjesne Crkve. Mons. Čuriću čestitamo na izboru za biskupa i u njegovoj službi želimo mu puno uspjeha i Božjeg blagoslova.

SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Naša Đakovačko-osječka nadbiskupija uskoro organizira nadbiskupijski susret mladih koji će se održati u subotu 25. svibnja 2019. u Vinkovcima. Geslo susreta glasi: "Ne boj se! Samo vjeruj!", i sadrži posebnu poruku mladima za današnje vrijeme. Susret će biti cjelodnevni od jutra do večeri, a sadržavat će molitvu, pjesmu, predavanja, radionice, pripravu za sv. Ispovijed i sv. Misu. Na kraju će sve završiti prigodnim duhovnim koncertom. Pozivamo sve mlade da se prijave na ovaj susret. Prijave primamo u sakristiji i župnom uredu.