Župne obavijesti

Danas je 15. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI  U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Bonaventura, b. i n.

Utorak:                        BDM od Brda Karmela

Subota:                        Sv. Ilija, prorok

Nedjelja:          16. NEDJELJA KROZ GODINU

SVETE MISE U  ROKOVCIMA          

Utorak        u  18.30:   + Pero Bajić

Srijeda        u 18.30:    + Amalija i Franjo Brundula

Četvrtak      u 18.30:   + Ivo i Dragan Vukosavić i + iz ob. Maslać

Petak          u 18.30:    + Ilija Smolčić

Subota        u 08.00:    + Vidi i Mara Bilić, + Božica i Ljuba Nikolić, + Zvonko Draženović

            SVETE MISE U  ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA  u  10.30: 1. ZA ŽUPLJANJE; 2. + Ankica i Anica Levaković; 3.Za obitelj Ljerke

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

PETAR BOŽIĆ, sin Dominika i Tifani Božić iz Andrijaševaca, Ivana Meštrovića 29

LUKA MARČINKO, sin Mladena i Maje Marčinko iz Andrijaševaca, Vl. Nazora 39

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- u subotu 20. srpnja 2019. u crkvi Sv. Mihaela arkanđela u Cerni kršćansku ženidbu će sklopiti JOSIP TARADE iz Šiškovaca, J.J. Strossmayera 56  i  ANTONIJA BIČANIĆ iz Rokovaca, Stjepana Radića 104

MLADA MISA don JOSIPA MUDROG

Iduće  nedjelje 21. srpnja u našoj župi će biti  slavlje Mlade misa don  Josipa Mudrog. .  

Toga dana biti će SAMO JEDNA SVETA MISA I TO MLADA MISA U 10.30 SATI koju će po prvi puta u svojoj župi služiti naš mladomisnik i zato smo svi  pozvani da sudjelujuemo u ovom slavlju.

Program će započeti u 10 sati ulici Joze Ivakića 22 ispred obiteljske kuće našeg slavljenika. Tamo ćemo se svi okupiti i prisustvovati oproštaju našega mladomisnika od njegove obitelji, koja će ga blagosloviti i s Božjim blagoslovom poslati da kao svećenik služi Bogu i njegovoj Crkvi. Nakon roditeljskog blagoslova formirat ćemo veliku procesiju u koja će poći od kuće obitelji Mudri, zatim središnjom ulicom od rokovačke crkve pa preko mosta sve do andrijaševačke crkve gdje će na vanjskom oltaru u dvorištu biti služena svečana Mlada misa. U ovoj procesiji posebno mjesto će imati članovi našega Kud-a obućeni u narodne nošnje kao i naši ovogodišnji prvopričesnici obučeni u prvopričesničke haljinice.

Pozivamo sve obitelji ispred čijih kuća će prolaziti procesija da okite prozore i pročelja svojih kuća kakav je veslavonski običaj.

Oko 10.30 započet će euharistijsko slavlje Mlade mise, a pri kraju mise naš mladomisnik će svima prisutnima podijeliti svoj mladomisnički blagoslov i svoje mladomisničke sličice. U dvorištu crkve poslije euharistijskog slavlja bit će organizirna okrijepa sa hladnim pićem i sokovima i zakuskom, a nakon slikanja i čestitanja oni koji su mladomisnika i njegove obitelji dobili pozivnicu poći će u salu Renić gdje će biti svečani mladomisnički ručak i drugi dio zajedničkog slavlja kod obiteljskog stola. Dođimo i budimo sudionici ovog lijepog događaja!

UOČNICA UOČI MLADE MISE

U petak uoči Mlade mise u crkvi u Rokovcima održat će se tzv. uočnica, tj. duhovna priprava na koju nas također poziva naš mladomisnik. U 18.30 bit će sveta Misa,a poslije mise euharistijsko klanjanje koje koje će animirati svećenici gosti i kolege našega mladomisnika. Prije  mise će biti prilika  za sakrament pomirenja, a poslije mise će biti zajednička večera i druženje u ribičkom domu.

DAROVATELJI ZA CRKVU

RUPČIĆ STJEPAN, Andrijaševci 500 kn;  OBITELJ SORČIK, Andrijaševci 200 kn; BOŽIĆ DUŠKA, Rokovci 200 kn; LUČKO-JEMRIĆ JANJA, Rokovci  200 kn; DUKTAJ DARKO, Andrijaševci  150 kn; GALOVIĆ ANA, Andrijaševci 125 kn; DEKANIĆ KATA, Rokovci 100 kn; MAJHER ZVONKO, Andrijaševci 100 kn; ADAN GAŠPAREVIĆ, Rokovci 100 kn; LOŠONC LUCIJA, Rokovci 50 kn


Danas je 14. nedjelja kroz godinu.

SPOMENDANI  U IDUĆEM TJEDNU

Utorak:                        Bl. Marija Petković

Četvrtak:         Sv. Benedikt, opat i zaštitnik Europe

Subota:                        Majka Božja Bistrička

Nedjelja:          15. NEDJELJA KROZ GODINU

SVETE MISE U  ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak u 18.30:   + Katarina Klasnić

Utorak        u  18.30:   + Ana Klišanić

Srijeda        u 18.30:    + Kata Mesić

Četvrtak      u 18.30:   + iz ob. Vendl

Petak          u 18.30:    + Pavao Dekanić

Subota        u 08.00:    + Marko i Kata Majer

NEDJELJA u 09.00:   + Luka i Ana Dekanić

                    u 11.00:  + ZA ŽUPLJANE; + Ivan Galović

            SVETE MISE U  ROKOVCIMA

NEDJELJA  u  18.30: + Ana Bičanić i + Ana Bičanić Zetaković

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

MARIJA PIA SORČIK, kći Josipa i Danijele Sorčik iz Andrijaševaca, Kneza Domagoja 46

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJ

- u petak 12. srpnja 2019. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima u  19.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti MARIO BROZINČEVIĆ iz Andrijaševaca, Tri Ruže 12c  i SANJA CVITKOVIĆ  iz Andrijaševaca, N. Tesle 13a

DOLASCI NA SVETU MISU

Vrijeme je školskih praznika i godišnjih odmora, ali ne zaboravimo da i tada svima nama u obavezu ostaje pohađati nedjeljnu sv. Misu. Posebno je to vrijedi za roditelje koji misle da ako preko ljeta nema školskih dužnosti da za njihovu djecu ne treba biti ni onih vjerskih dužnosti. Zato dragi roditelji roditelji šaljite djecu u crkvu, jer slabo je djece na sv. Misi! Naravno, ono što vrijedi za djecu vrijedi i za sve odrasle!

MLADA MISA don JOSIPA MUDROG

U nedjelju 21. srpnja,  za točno dva tjedna u našoj župi će biti  slavlje Mlade misa don  Josipa Mudrog. Mlada misa je veliki  događaj i zato ga moramo svečeno  i dostojno obilježiti.  

Toga dana u  našoj župi biti će SAMO JEDNA SVETA MISA I TO MLADA MISA U 10.30 SATI koju će po prvi puta u svojoj župi služiti naš mladomisnik i zato su cijeli Rokovci i Andrijaševci  pozvani da sudjeluju u ovoj vjerskoj svečanosti.

Program će započeti u 10 sati ulici Joze Ivakića ispred obiteljske kuće našeg slavljenika. Tamo ćemo se svi okupiti i prisustvovati jednom dirljivom trenutku, a to oproštaj našega mladomisnika od njegove obitelji, koja će ga blagosloviti i s Božjim blagoslovom poslati da kao svećenik služi u njegovoj Crkvi. Nakon roditeljskog blagoslova formirat ćemo veliku procesiju u kojoj ćemo proći ulicama Rokovaca i Andrijaševaca i krenuti prema mjestu gdje će biti euharistijsko slavlje. U ovoj procesiji proći ćemo središnjom ulicom od rokovačke crkve pa preko mosta sve do andrijaševačke crkve gdje će na vanjskom oltaru u dvorištu biti služena svečana Mlada misa. Nakon mise naš mladomisnik će svima prisutnima podijeliti svoj mladomisnički blagoslov. U dvorištu crkve poslije euharistijskog slavlja bit će organizirna okrijepa sa hladnim pićem i sokovima i zakuskom, a nakon slikanja i čestitanja oni koji su mladomisnika i njegove obitelji dobili pozivnicu poći će u salu Renić gdje će biti svečani mladomisnički ručak i drugi sio zajedničkog slavlja kod obiteljskog stola.

Pozivamo sve župljanje da svojim prilogom pomognete organizaciju Mlade mise. Zahvaljujemo svima onima koji su župnom uredu dali svoj dar kao znak kršćanske ljubavi i solidarnosti.

FOTOGRAFIJE OD PRVE PRIČESTI I KRIZME

Pozivamo sve prvopričesnike i krizmanike koji još nisu preuzeli svoje fotografije od Prve pričesti i Krizme da slobodno dođu u župni ured i to učine.

DAROVATELJI ZA CRKVU

KATICA KOPIĆ, Rokovci 250 kn; BOŽIĆ MARA, Rokovci 200 kn; KRZNARIĆ MAGDALENA, Andrijaševci 100 kn; NIKOLIĆ KATA, Rokovci 65 kn; LOŠONC JOSIP, Andrijaševci 50 kn


Danas je 13. nedjelja kroz godinu. U našim Andrijaševcima danas je župno klečanje. Između jutarnje i podnevne mise izložit ćemo Presveti Oltarski Sakramenat za adoraciju i osobnu  molitvu.

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Srijeda:                        SV. TOMA, apostol

Četvrtak:         Sv. Elizabeta Portugalska

Petak:              SV. ĆIRIL I METOD, slavenski apostoli

Subota:                        Sv. Marija Goretti, dj. i mč.

Nedjelja:          14. NEDJELJA KROZ GODINU

SVETE MISE U  ROKOVCIMA          

Utorak        u  18.30:              

Srijeda        u 18.30:   

Četvrtak      u 18.30:  

Petak          u 18.30:

Subota        u 08.00:   

NEDJELJA u 09.00:  

                    u 11.00:

            SVETE MISE U  ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA  u  18.30:

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

PRVI PETAK U SRPNJU

U petak je Prvi petak u mjesecu srpnju dan kada u svojoj kršćanskoj duhovnosti posebno častimo Presveto Srce Isusovo. Prije večernje sv. mise bit će mogućnost za sakrament Pomirenja, a poslije sv. mise euharistijsko klanjanje.

LUKNO

Danas završava mjesec lipnj i prva polovica ove godine pa podsjećamo da od srpnja pa nadalje možete početi polako donositi lukno. Lukno je propisani godišnji prilog koji je svaka obitelj dužna dati za svoju župnu zajednicu. Ne zaboravimo da se od lukna financira naša župa i mi nemamo drugih prihoda osim redovite milostinje i lukna i zato je važno da tu obavezu ne zanemarimo. Zahvaljujemo svima koji ste do sada podmirili svoje obveze prema Crkvi.

MLADA MISA don JOSIPA MUDROG

U mjesecu srpnju našu župu očekuje još jedno veliko slavlje, a to je Mlada misa don  Josipa Mudrog. Mlada misa je rijedak događaj u nekoj župnoj zajednici i stoga kao župa moramo biti sretni i ponosni što imamo taj privilegij da ove godine imamo mladomisnika. Svako duhovno zvanje je veliki Božji blagoslov.

Pozivamo sve župljanje da svojim prilogom pomognete organizaciju Mlade mise. Do sada je samo 15-tak obitelji dalo svoj dar. Molimo Vas da pokažete svoju ljubav i solidarnost i pomognete mladomisniku i njegovoj obitelji.

DAROVATELJI ZA CRKVU       

JURKOVIĆ DRAGAN, Andrijaševci             200 kn

PRANJKOVIĆ DRAGAN, Rokovci               200 kn

JURKOVIĆ JOSIP, Rokovci                          150 kn

JEDNA OSOBA, Andrijaševci                                   100 kn

FOTOGRAFIJE OD PRVE PRIČESTI I KRIZME

Pozivamo sve prvopričesnike i krizmanike koji još nisu preuzeli svoje fotografije od Prve pričesti i Krizme da slobodno dođu u župni ured i to učine.


Danas je 12. nedjelja kroz godinu.

SVETKOVINE U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    ROĐENJE SV. IVANA KRSTITELJA

Četvrtak:         Sv. Ćiril Aleksandrijski, b. i n.

Petak:              PRESVETO SRCE ISUSOVO

Subota:                        SV. PETAR I PAVAO, APOSTOLI

Nedjelja:          13. NEDJELJA KROZ GODINU

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Srijeda:                        Sv. Ćiril Aleksandrijski, b. i n.

Četvrtak:         Sv. Irenej, b. i mč.

Petak:              SV. PETAR I PAVAO, APOSTOLI

Nedjelja:          13. NEDJELJA KROZ GODINU

SVETE MISE U  ANDRIJAŠEVCIMA

Utorak        u  18.30:              

Srijeda        u 18.30:   

Četvrtak      u 18.30:  

Petak          u 18.30:   

NEDJELJA u 09.00:  

                    u 11.00:

            SVETE MISE U  ROKOVCIMA

Subota        u 10.00:    

NEDJELJA  u  18.30:

 UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

SVETKOVINA ROĐENJA SV. KRSTITELJA

Sutra je svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja. Riječ o velikom proroku i Isusovom preteči kojem su u  liturgijskom kalendaru posvećena dva blagdana u godini. To je svetkovina njegovog rođenja u lipnju i svetkovina njegovog mučeništva u kolovozu. Sutra je crkveni  god u Ivankovu.

SVETKOVINA  PRESVETOG SRCA ISUSOVA

U petak Crkva slavi svetkovinu svetkovinu Srca Isusova, blagdan koji u središte stavlja Božju ljubav prema nama koja nam  je očitovana u životu, muci i smrti Isusa Krista. Blagdanska sv. Misa će biti u 18.30 u crkvi u Andrijaševcima.

SVETKOVINA PETRA I PAVLA

U subotu, 29. lipnja Crkva slavi svetkovinu dvojice apostolskih prvaka, sv. Petra i Pavla. Petrovo je veliki blagdan kada se diljem naših biskupija rede novi svećenici. Ove godine naša nadbiskupija obogatit će se za 4 nova mladomisnika. Molimo ovaj tjedan za njih, a posebno molimo za našeg mladomisnika Josipa Mudrog čija će mlada Misa biti 21. srpnja. Pozivamo sve da svojim darom pomognete organizaciju ovog slavlja.

MISA ZA POGINULE I NESTALE BRANITELJE

Idući tjedan u našim Rokovcima i Andrijaševcima održavaju se tzv. "Bosutski dani". Program je vrlo bogat i raznolik i možete ga pročitati na prigodnim plakatima koji su svuda objavljeni. Jedna od točaka bit će i sveta Misa za poginule i nestale branitelje. Pozivamo vas da se odazovete na ponuđene sportske, kulturne, glazbene i zabavne događaje, ali da i u subotu u 10.00 sati u crkvi u Rokovcima prisustvujete svetoj Misi koju ćemo prikazati za sve naše branitelje i za cijelu našu domovinu. Prije Mise u 9.45 biti će polaganje vijenaca kod  memorijalnog križa u Rokovcima.

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

ARIANA FOGL, kći Andree Fogl iz Rokovaca, Vanje Radauša 22

ELA ĆORIĆ, kći Marka i Mirele Ćorić iz Rokovaca, J. Kozarca 30

NAŠI POKOJNI

Jučer je preminula naša župljanka JANJA JURKOVIĆ iz Andrijaševaca, Poljska 4. Njezina sahrana će biti  u ponedjeljak u 14.00 sati na groblju u Andrijaševcima.

GODIŠNJE KLANJANJE U ANDRIJAŠEVCIMA

Iduće nedjelje u našim Andrijaševcima je godišnje "klečanje". Toga dana u Andrijaševcima su svete Mise prijepodne pa ćemo Presveti Oltarski Sakrament izložiti između jutarnje i podnevne svete Mise. Svi koji dođete na misu u 9 sati moći ćete iza Mise ostati u molitvi i sabranosti, a vi koji dolazite na Misu u 11 sati moći ćete doći ranije i odvojiti malo vremena za osobnu molitvu pred euharistijskim Isusom.


Danas Crkva proslavlja svetkovinu Presvetog Trojstva, prvu, temeljnu i najvažniju istinu vjere koja glasi:  Jedan je Bog, a tri božanske osobe, Otac, Sin, i Duh Sveti.

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Srijeda:                        Sv. Romualdo, opat

Četvrtak:         TIJELOVO

Petak:              Sv. Alojzije Gonzaga, red.

Nedjelja:          12. nedjelja kroz godinu

SVETE MISE U  ROKOVCIMA          

Ponedjeljak u 18.30

Utorak        u  18.30:  

Srijeda        u 18.30:   

Četvrtak      u 18.00:  

Petak          u 18.30:   

Subota        u 08.00:    

NEDJELJA u 09.00:  

                     u 11.00:

 SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Četvrtak     u 09.00:   

NEDJELJA  u  18.30:

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi UTORKOM i  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, SRIJEDOM i  ČETVRTKOM poslijepodne od 16-18 sati.

SVETKOVINA TIJELOVA I TIJELOVSKA PROCESIJA

U četvrtak Crkva slavi svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. To je zapovjedani blagdan što znači da je toga dana obavezno sudjelovati na sv. Misi. Sv. Mise će biti u 9.00 u Andrijaševcima i u 18.30 u Rokovcima. Tijelovo ili Brašančevo je blagdan koji je posebno poznat po tzv. tijelovskim procesijama. Tako ćemo i mi poći u tijelovski procesiju. Ove godine ići ćemo dijelom ulice St. Radića (od rokovačke crkve desno prema Bosutu), zatim od Bosuta bosutskom ulicom pema župnom uredu i natrag vinkovačkom ulicom prema crkvi. Običaj je da se naprave četiri postaje na kojima ćemo moliti, pa pozivamo vjernike koji živite u ovom kraju da se dogovorite i  na četiri mjesta postavite četiri postaje. Posebno mjesto u tijelovskoj procesiji imaju naši prvopričesnici koji se toga dana trebaju obući u haljinice i sa sobom ponijeti košarice s laticama cvijeća. Tijelovo je jedinstven dan kada možemo javno izvan crkve posvjedočiti svoju vjeru i zato se uključimo svi i pokažimo da smo vjernici katolici. Bilo bi lijepo kada bi se članovi KUD-a obukli u narodnu nošnju.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

- u petak 21. lipnja 2019. u crkvi Sv. Roka u Rokovcima u  19.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti KRISTIJAN PEMPER iz Rokovaca, Ratarska 10 i MARTINA ANDRIN  iz Rokovaca, Pl. Jadran 27

- u subotu 22. lipnja 2019. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima u 18.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti MARIO KRTIĆ iz Novih Mikanovaca, Sv. Bartola 8 i MARIJANA ZAGORAC  iz Andrijaševaca, Kolodvorska 64

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

MELISSA BIČANIĆ, kći Alena i Jasmine Bičanić iz Rokovaca, Kr. Zvonimira 9c

DUHOVNA OBNOVA U GOSPINOM SVETIŠTU U PRKOVCIMA

U petak, 21. lipnja u svetištu Gospe Lurdske u Prkovcima održat će se duhovna obnova koju će predvoditi poznati zagrebački svečenik salezijanac don Damir Stojić. Duhovni program u svetištu započinje u 18.00 sati.  Toplo preporučamo i pozivamo da sudjelujete!

MLADA MISA don JOSIPA MUDROG

Pred nama kao župnom zajednicom predstoji veliko slavlje Josipove mlade Mise koja će biti 21. srpnja 2019. i mi se za ovaj događaj moramo dobro pripremiti. Mlada Misa nije samo slavlje jednog svećenika i njegove obitelji, nego je to slavlje cijele župne zajednice i zato se svi u ovo slavlje trebamo uključiti. Mi želimo da se u organizaciju ove svečanosti uključe cijeli Rokovci i Andrijaševci, cijela naša Općina, sve udruge koje djeluju u njoj kao i svi vjernici, svatko na svoj način. Zato vas sve pozivamo da se odazovete i da budete spremi dati svoj doprinos. Ovih dana župnik će određenim skupinama konkretno reći što od njih očekujemo i na koji način želimo da se uključe, a od svih  vjernika očekujemo da dadnu svoj prilog za organizaciju mlade Mise. Vjerujem da mnogi od vas osjećate potrebu dati makar i skromni dar kojim ćete olakšati brojnoj obitelji Mudri organizaciju ovoga slavlja. Nemojte se toga ustručavati, nego svoj prilog donesite u župni ured, a mi ćemo ga uručiti mladomisniku. Neka to bude znak našeg zajedništva, solidarnosti i kršćanske ljubavi. Unaprijed hvala!

DAROVATELJI ZA CRKVU  Svim darovateljima hvala!


Danas Crkva proslavlja svetkovinu Duhova. Ovom svetkovinom i današnjim danom završava uskrsno vrijeme koje je trajalo 50 dana i ponovno započinje obično liturgijsko razdoblje.

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    BDM Majka Crkve

Utorak:                        Sv. Barnaba, ap.

Četvrtak:         Sv. Antun Padovanski, prez. i n.

Nedjelja:          PRESVETO TROJSTVO

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak       ---------

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 18.30:

Subota             u 08.00:

NEDJELJA        u  09.00:

                           u 11.00:

          SVETE MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

SPOMENDAN SV. ANTUNA PADOVANSKOG

U četvrtak 13. lipnja Crkva slavi spomendan jednog od najomiljenijih i najštovanijih svetaca - sv. Antuna Padovanskog. Njegov blagdan u našoj župi proslavit ćemo večernjom svetom Misom u Andrijaševcima u 18.30 sati, jer je  zavjetni dan u Andrijaševcima. Pri kraju Mise ćemo imati blagoslov djece i ljiljana.

Toga dana posebno će svečeno biti u samostanu sv. Antuna u Vinkovcima, koji nas i ove godine poziva da ih posjetimo. Svete Mise tamo će biti tokom cijeloga dana: prijepodne u 5, 6, 7, 8, 9, 10.30 sati, a poslijepodne u 16 i 19 sati. Blagoslov djece i ljiljana je u 12 i 18 sati.

Osim svetih Misa kroz cijeli dan biti će mogućnost i za svetu Ispovijed. Dođimo i proslavimo sveca cijeloga svijeta!

SVETKOVINA PRESVETOG TROJSTVA

Iduće nedjelja Crkva slavi svetkovinu Presvetog Trojstva. Presveto Trojstvo je prva i najvažnija istina naše kršćanke vjere koja ispovijeda da je Bog jedan, a tri su Božanske osobe; Otac, Sin i Duh Sveti. Ovu istinu vjere objavljena je u Svetom Pismu, i mi smo dužni u tu istinu vjerovati i živjeti.

KRŠTENJA

Danas će sakrament svetog krštenja primiti:

NIKOL SAJER, kći Josipa i Josipe Sajer iz Rokovaca, St. Radića 93

NAŠI POKOJNI

Jučer je život završio naš župljanin JOSIP BIČANIĆ iz Rokovaca, Pl. Jadran 92. Njegova sahrana će biti danas u 15.00 sati na groblju u Rokovcima.

vlč. JOSIP MUDRI ZAREĐEN ZA SVEĆENIKA

Prošle subote, 01. lipnja u katedrali u Dubrovniku bilo je svećeničko ređenje našeg župljanina vlč. Josipa Mudrog, koji se zaredio za svećenika Dubrovačke biskupije. Ovom svečanom događaju prisustvovalo je oko 45 župljana iz Rokovaca i Andrijaševaca koji su dan ranije autobusom krenuli da dug put do Dubrovnika. Put je bio vrlo naporan i trajao je 11 sati, ali svi smo, hvala Bogu, sretno stigli i vratili se. Međutim, ono što smo tamo doživjeli bilo je vrijedno svakog napora. Bili smo jako lijepo primljeni i ugošćeni i ovom prilikom želim zahvaliti domaćinima Župe Mokošica koji su nam otvorili vrata svoga srca i doma i ugostili nas kao najveće prijatelje. Kao župnik, također, zahvaljujem svim vjernicima koji su pošli na ovaj put i koji su svojom molitvom i žrtvom pokazali da smo kao župna zajednica uz našeg ređenika Josipa. Sada kada je Josip postao svećenik najavljujem da se kao Župa započinjemo pripremati za njegovu Mladu Misu, koja će biti 21. srpnja ove godine. Pozivamo sve Vas da svojim prilogom i darom pomognete organizaciju Josipovog mladomisničkog slavlja. Svoj dar, makar i skromni, možete donijeti u župni ured, a sve što kao župa prikupimo predat ćemo obitelji Mudri. Uključimo se jer Mlada Misa je najveći događaj za jednu Župu!

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u poslijednja dva tjedna dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je šesta uskrsna ili vazmena nedjelja. Još uvijek se nalazimo u uskrsnom vremenu u kojem nas očekuju još dvije važne svetkovine, a to je Uzašašće Gospodinovo i Duhovi.

·         SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Augustin Kanterberijski, b.

Četvrtak:         UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO

Petak:              Pohod BDM

Subota:                        Sv. Justin, mč.

Nedjelja:          7. VAZMENA NEDJELJA

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak        u 18.30:

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 08.00:

Subota             ---------

NEDJELJA        u  10.00:

          SVETE MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO

Svake godine četrdeseti dan nakon Uskrsa slavimo svetkovinu Uzašašća Gospodinovog kada se prisjećamo Isusovog odlaska u Nebo. Ovaj blagdan svečano ćemo proslavit u četvrtak na svetoj Misi u Andrijaševcima u 18.30 sati.

ZAHVALA ZA PRVU SVETU PRIČEST

Prošle nedjelje u našoj župi bilo je slavlje Prve Svete Pričesti. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su se ugradili u pripremu i proslavu ovoga slavlja, koje svake godine bude vrlo lijepo i svečano.  Prije svega zahvaljujemo djeci koji su se unazad godinu dana intenzivno pripremali za ovaj veliki trenutak svoga života. Možemo reći da je ova generacija djece bila jako dobra i poslušna te su naši privoričesnici ozbiljno shvatili svoju pripravu te su redovito dolazili na vjeronauk i nedjeljne svete Mise. Zahvaljujemo njihovim roditeljima koji su ih slali i poticali te na taj način izvršavali svoju dužnost vjerskog odgoja, u kojoj i nadalje trebaju biti ustrajni. Prije same Prve Pričesti imali smo dvodnevnu duhovnu pripravu na kojoj su sudjelovali naši prvoričesnici i njihovi roditelji i članovi obitelji. Ovu pripravu je predvodio vlč. Darko Rac župnik iz Bačinaca pa i njemu zahvaljujemo na trudu i dolasku. U petak na drugi dan priprave s vlč. Darkom u goste nam je došao biskup iz Grčke iz grada Atene mons. Dimitrios Salachas koji je blagoslovio naše prvopričesnike i uputio im svoju poruku. Zahvalu upućujemo i našim sakristanima Ivici i Jelici Durdov koji su za ovu prigodu, kao i uvijek, uredili i okitili crkvu. Najveću riječ hvale upućujemo dječjem pjevačkom zboru i njihovoj voditeljici gospođici Heleni Klasnić. Oni su si dali najviše truda zato što su prekrasnim pjevanjem animirali Prvu Svetu Pričest kao i dvije večeri priprave. Kao župnik ponosan sam na svu djecu iz malog zbora koja vole pjevati, tako da je svaka sv. Misa na kojoj oni pjevaju Bogu na slavu, a nama na radost. Jedna župa ne može funkcionirati bez dobrih suradnika i zato znajmo cijeniti njihov doprinos.

SVEĆENIČKO REĐENJE VLČ. JOSIPA MUDROG

U subotu 01. lipnja 2019 naši Rokovci i Andrijaševci imat će razlog za veliku radost, a to je svećeničko ređenje vlč. Josipa Mudrog, našeg župljanina i mještanina, u katedrali u Dubrovniku. Ovom velikom događaju prisustovat će  župnik, obitelj, rodbina i vjernici iz naše župe. Zato smo organizirali zajednički  odlazak autobusom u Dubrovnik, u subotu i nedjelju  01. i 02. lipnja . Do danas su se prijavile 32 osobe i još ima slobodnih mjesta. Ukoliko još netko od vas  želi poći na ređenje u Dubrovnik slobodno se tijekom idućega tjedna javite obitelji Mudri i rezervirajte si svoje mjesto. Cijena puta po osobi je između 150 i 200 kn. Smještaj u Dubrovniku za sve putnike bit će osiguran. Polazak je petak točno u ponoć ispred crkve u Rokovcima, a povratak u nedjelju navečer.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u poslijednja dva tjedna dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je peta uskrsna nedjelja. Pod sv. Misom u 11 sati u našoj župi bit će (bilo je) je slavlje Prve Svete Pričesti. 38 -ero dječaka i djevojčica iz Rokovaca i Andrijaševaca danas će (je) po prvi puta primiti (lo) euharistijskog Isusa. Molimo za ovu djeci i njihove obitelji.

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Bernardin Sienski, prezbiter

Srijeda:                        Sv. Rita, redovnica

Subota:            Sv. Beda Časni, prezbiter i naučitelj;  Grgur VII., papa

Nedjelja:          6. VAZMENA NEDJELJA

SVETE MISE U ROKOVCIMA

            PREKO TJEDNA NEĆE BITI SVETIH MISA

            NEDJELJA        u  09.00:        + Petar  i Petromila Pažin

                           u 11.00:       ZA ŽUPLJANE

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:       + Darko Kulovnjak       

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured NE RADI zbog župnikove odsutnosti.

 Cjeli idući tjedan župnik je odsutan i u slučaju sahrane ili nekog drugog važnog razloga zamjenjuje ga župnik iz Cerne i župnik iz Retkovaca. U slučaju potrebe prvo se obratite našim zvonarima,a onda će vas oni uputiti dalje.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Preko tjedan neće biti svetih Misa, ali u crkvi u Rokovcima obavljat će se svibanjske pobožnosti. Svaku večer u 18.00 sati molit će se zajednička krunica i ostale marijanske pobožnosti. Neka nam ovaj svibanj donese mnogo plodova, da osjetimo zagovor i zaštitu naše nebeske Majke Marije.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

- u subotu 25. svibnja 2019. u crkvi sv. Andrije u Andrijaševcima u 18.30 sati kršćansku ženidbu će sklopiti JOSIP KOŽUL iz FRIEDEWALDA u Njemačkoj (rodom iz Ivankova) i VESNA MAJHER iz FRIEDEWALDA u Njemačkoj (rodom iz Andrijaševaca, Ivana Zajca 19)

- u subotu 25. svibnja 2019. u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima kršćansku ženidbu će sklopiti MARKO LUKETIĆ iz Andrijaševaca, Kneza Domagoja 1 i LUCIJA BORIČIĆ iz Vinklovaca, Ante Starčevića 5.

SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

U subotu 25. svibnja 2019. u Vinkovcima Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira nadbiskupijski susret mladih koji će se održati u Vinkovcima pod geslom: "Ne boj se! Samo vjeruj!" Susret će se održati u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole "Ivana Domca" gdje okupljanje počinje u 9.00 sati. Budući da su nam Vinkovci blizu molimo mlade da se sami pobrinu za odlazak i povratak.

SVEĆENIČKO REĐENJE VLČ. JOSIPA MUDROG

Naša župa za desetak dana imat će razlog za veliku radost, a to je svećeničko ređenje vlč. Josipa Mudrog iz Rokovaca. Njegovo  ređenje bit će u subotu 01. lipnja 2019. u katedrali u Dubrovniku i ovom velikom događaju prisustovat će vjernici iz naše župe. Za ovu prigodu organizirat ćemo zajednički  odlazak u Dubrovnik, u subotu i nedjelju  01. i 02. lipnja jednim autobusom  od 50 mjesta.  Oko 30-tak mjesta bit će rezervirano za članove Josipove obitelji i rodbine, a preostalih 20 sjedala za ostale članove naše župne zajednice.

Ukoliko netko od vas župljana želi poći na ređenje u Dubrovnik molimo da se tijekom idućega tjedna javite obitelji Mudri da vam rezerviraju slobodno mjesto. Cijena puta za ostale župljane će biti oko 200 kn po osobi. Smještaj u Dubrovniku bit će osiguran za sve putnike.

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT

Iduće nedjelje 26. svibnja održat će se izbori za zastupnike u Europskom parlamentu. Pozivamo vas da izađete na izbore i potaknete druge da izađu ta da im, na način, koji smatrate prikladnim, preporučite da glasuju za listu i kandidate koji će u Europskom parlamentu zastupati kršćanske stavove i vrednote. Trenutno lista koja najviše zastupa kršćanskije stavove su HRVATSKI SUVERENISTI, međutim svatko neka glasa po svojoj savjesti.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u prošlom tjednu dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je četvrta uskrsna ili vazmena nedjelja. Današnja nedjelja naziva se još nedjelja Dobrog Pastira i u cijelom katoličkom svijetu obilježava se svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja. Molimo i mi za duhovna zvanja, posebno za ona iz naše župe!

SPOMENDANI I BLAGDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    BDM  Fatimska

Srijeda:                        Sv. Matija,apostol

Četvrtak:         Sv. Ivan Nepomuk, prez. i mč.

Subota:                        Sv. Ivan I., papa i mč.

Nedjelja:          5. VAZMENA NEDJELJA

SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

Ponedjeljak           ----

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 18.30:

Subota             u 08.00:          

NEDJELJA        u  09.00:

                           u 11.00:       PRVA SVETA PRIČEST

      SVETE MISE U ROKOVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

PRVA SVETA PRIČEST

 Iduće nedjelje, u crkvi u Andrijaševcima, pod svetom Misom u 11.00 sati imat ćemo slavlje Prve Svete Pričesti. Po prvi puta euharistijskom stolu pristupit će 38 dječaka i djevojčica iz Rokovaca i Andrijaševaca. Molimo za ovu djecu i njihove obitelji.

PRVA SVETA ISPOVIJED

Naši prvopričesnici će imati Prvu Svetu Ispovijed u četvrtak u 17.00 sati.

DUHOVNA PRIPRAVA ZA PRVU PRIČEST

U četvrtak i petak prije Prve Pričesti u crkvi u Andrijaševcima održat će se duhovna priprava za sve roditelje i prvopričesnike. Od 17.30 sati bit će  mogućnost za sakrament Pomirenja za roditelje, članove obitelji i sve ostale koji žele,  a u 18.30 sveta Misa s prigodnim programom u kojem će sudjelovati naši prvopričesnici i njihovi roditelji. Stoga pozivamo sve roditelje da se odazovu. U petak nakon Mise podijelit će se prvopričesničke haljinice i vjenčići (za djevojčice).

PROBA ZA PRVU PRIČEST

Zajednička generalna proba za sve prvopričesnike održat će se u subotu, a o vremenu održavanja bit će na vrijeme obaviješteni.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

U subotu 18.  svibnja  2019. u 18.00 sati u crkvi Andrije u Andrijaševcima pod svetom Misom kršćansku ženidbu će sklopiti IGOR LOVAKOVIĆ iz Tordinaca, Vukovarska ulica 46 i MARIJANA BRAJDIĆ iz Andrijaševaca, A. Mihanovića 14.  Molimo za naše mladence!

PRIKUPLJANJE ZVONARINE

U mjesecu svibnju naši zvonari Ivica i Jelica Durdov započinju prikupljati zvonarinu, tj. godišnji  honorar za svoju odgovornu službu. Molimo sve vas koji ste u mogućnosti da im tijekom ovoga mjeseca njihovu nagradu, prilikom dolaska na Misu, donesete u crkvu i uručite im osobno. Na taj način ne moraju dolaziti u svaku kuću. Ukoliko ipak želite da  dođu u vaš dom očekujte ih u mjesecu lipnju.

HOD ZA ŽIVOT

 U subotu 18. svibnja u Osijeku održat će se Hod za život. Hod za život miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom djetetu – rođenom i nerođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštivanje svakog ljudskog života – od začeća do prirodne smrti. Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava. Ove godine po prvi put Hod će se održati u Osijeku, u subotu 18.5.2019. Okupljanje je u 10 sati u parku Zrinjevac. Više informacija o ovoj inicijativi možete dobiti ispred crkve od naših volontera koji će vas pobliže upoznati i informirati s ciljevima i srhama ovog okupljanja koje se već godinama organizira  u  velikim svjetskim gradovima, a sada će se će organizirati u svim većim gradovima naše domovine.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u prošlom tjednu dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!


Danas je treća uskrsna ili vazmena nedjelja. U našoj župi danas je slavlje Krizme, jer će 41. mladih iz Rokovaca i Andrijaševaca primiti ovaj sveti sakrament kršćanske punoljetnosti. Molimo za naše krizmanike da ostanu vjerni Bogu i Crkvi!

SPOMENDANI U IDUĆEM TJEDNU

Ponedjeljak:    Sv. Irenej, b. i mč.; Sv. Dominik Savio

Petak:             Bl. Ivan Merz

Nedjelja:          4. VAZMENA - NEDJELJA DOBROG PASTIRA

SVETE MISE U ROKOVCIMA

Ponedjeljak           ----

Utorak             u 18.30:

Srijeda             u 18.30:

Četvrtak          u 18.30:

Petak               u 18.30:

Subota             u 08.00:          

NEDJELJA        u  09.00:

                           u 11.00:      

      SVETE MISE U ANDRIJAŠEVCIMA

NEDJELJA         u 18.30:         

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA

Idući tjedan župni ured radi  UTORKOM I  PETKOM prijepodne od 09-11 sati, a SRIJEDOM i ČETVRTKOM poslijepodne od 16.00-18.00 sati.

ŽUPNA KATEHEZA 

1. i 2. RAZREDI OSNOVNE ŠKOLE u subotu u 09.00 i 10.00 sati

PRVOPRIČESNICI u subotu u  11.00 sati

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Mjesec svibanj koji smo započeli posvećen je  BD Mariji. Zato ćemo kroz cijeli svibanj u župi obavljati svibanjske pobožnosti. Svaku večer u našim crkvama u 18.00 sati molit ćemo krunicu i litanije u čast BDM. Neka nam ovaj svibanj donese mnogo plodova, da osjetimo zagovor i zaštitu naše nebeske Majke Marije.

PRIKUPLJANJE ZVONARINE

U mjesecu svibnju naši zvonari Ivica i Jelica Durdov započinju prikupljati zvonarinu, tj. godišnji  honorar za svoju odgovornu službu. Molimo sve vas koji ste u mogućnosti da im tijekom ovoga mjeseca njihovu nagradu, prilikom dolaska na Misu, donesete u crkvu i uručite im osobno. Na taj način ne moraju dolaziti u svaku kuću. Ukoliko ipak želite da  dođu u vaš dom očekujte ih u mjesecu lipnju.

ŽENIDBENI NAVJEŠTAJI

- u petak 10. svibnja 2019. u crkvi Uznesenja BDM u Starim Jankovcima kršćansku ženidbu će sklopiti LUKA ĆORIĆ iz Rokovaca, Josipa Kozarca 30 i SABINA JURIĆ iz Starih Jankovaca, Kneza Branimira 8

- u subotu 11. svibnja 2019. u crkvi Sv. Andrije u Andrijaševcima u 18.00 sati kršćansku ženidbu će sklopiti DRAGAN ZAGORAC iz Andrijaševaca, Ivana Zajca 13 i NIKOLINA POSAVČIĆ iz Andrijaševaca, Matije Gupca 48.

SUSRET MLADIH ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

U subotu 25. svibnja 2019. u Vinkovcima Đakovačko-osječka nadbiskupija organizira nadbiskupijski susret mladih koji će se održati u Vinkovcima pod geslom: "Ne boj se! Samo vjeruj!". Susret će biti cjelodnevni i na njega se pozivaju svi mladi srednjoškolske dobi i stariji. Mladi prijavite se!

SVEĆENIČKO REĐENJE VLČ. JOSIPA MUDROG

Naš župni ured primio je radosnu vijest da će naš župljanin Josip Mudri iz Rokovaca, za manje od mjesec dana, biti zaređen za svećenika Katoličke Crkve. Njegovo svećeničko ređenje bit će u subotu 01. lipnja 2019. u katedrali u Dubrovniku i ovom velikom događaju raduje se cijela njegova obitelj, ali i cijela naša župna zajednica,  koja će se uskoro pripremati za Mladu Misu koja će biti  21. srpnja 2019. Ako netko od vas župljana želi privatno i svojim vlastitim prijevozom poći u Dubrovnik Josipu na ređenje molimo da se javite župnu ured kako bi znali točan broj gostiju, kako bi  vam se u  Dubrovniku osigurao smještaj.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Svim darovateljima koji su u prošlom tjednu dali svoj dar za crkvu od srca hvala. Ostalima poziv i poticaj!