Danas je 30. nedjelja kroz godinu. U našoj župi je Nedjelja zahvalnica. Župnik od srca zahvaljuje svima koju su se uključili i sudjelovali.

SPOMENDANI  I BLAGDANI

Četvrtak:         SVI SVETI

Petak:              Dušni dan-Spomen svih vjernih mrtvih; Prvi petak

Nedjelja:         31. NEDJELJA KROZ GODINU

MISNE NAKANE U  ROKOVCIMA           

Utorak        u  18.30:  + Josip i Nada Rajčić

Srijeda        u 18.30:   + Josip Klasnić

Četvrak      u 18.30:    ZA SVE ŽUPLJANE

Petak          u 18.30:   Za sve vjerne mrtve

Subota        u 08.00:    + Marija Stanić

NEDJELJA u 09.00: + Roka Štefanac

                     u 11.00: ZA SVE ŽUPLJANE

          MISNE NAKANE U  ANDRIJAŠEVCIMA

Četvrtak       u 08.00: + iz ob. Markobašić i Jurković

Petak            u 09.00: + Ivan Rajković

NEDJELJA  u  18.30:            + Milan i Ana Bukovac i + iz ob. Bukovac

·         ŽUPNI URED

Župni ured radi  UTORKOM prijepodne od 09-11 sati i SRIJEDOM poslijedne od 16-18 sati. Na Svi Svete i Dušni dan  ured ne radi!

  • SVI SVETI I DUŠNI DAN

U četvrtak slavimo zapovijedanu svetkovinu Svih Svetih. To je dan kada proslavljamo sve one koji su postigli konačni cilj i svrhu svoga života, a to je vječni život, odnosno svetost u nebu. Zato taj blagdan i nazivamo Svi sveti, jer mi zemaljska crkva proslavljamo onu proslavljenu, nebesku crkvu koja nam je uzor i koju molimo za pomoć i zagovor. Sveta Mise će biti u 8.00  u crkvi u Andrijaševcima, a u 18.30 u crkvi u Rokovcima

U petak slavimo Spomen svih vjernih mrtvih ili Dušni dan. To je dan kada Crkva odaje počast svim svojim članovima koji su napustili ovaj svijet kao Kristovi vjernici. To su zapravo svi naši dragi i mili pokojnici za koje molimo i čije grobove ukrašavamo cvijećem i lampionima. Na Dušni dan Misa je u 9.00 je u crkvi u Andrijaševcima, a u 18.30 u Rokovcima. Na Dušni dan je i Prvi petak u studenom. Prije Mise bit će prilika za Ispovijed, a nakon mise klanjanje.

BLAGOSLOV GROBOVA

Na Sve Svete blagoslov grobova će biti tijekom cijeloga dana.

Prijepodne blagosov na groblju u Andrijaševcima započinje u 9.30 sati zajedničkom  molitvom kod križa, a onda slijedi pojedinačni blagoslov koji traje do 13.00 sati. Poslijepodne  u 14.00 sati na groblju u Rokovcima najprije zajednička molitva, a onda pojedinačni blagoslov grobova. Grobove će blagoslivljati tri svećenika. Molimo za strpljenje!

ŽUPNA KATEHEZA  

Idući tjedan zbog blagdana NEMA župne kateheze.

DAROVATELJI ZA CRKVU

Zahvaljujemo svim župljanima koju su u proteklom tjednu podmirili lukno ili dali svoj dar za crkvene potrebe, posebno za obnovu orgulja. Darovateljima hvala, a ostalima poziv i poticaj!